Cinci jandarmi pusi sub acuzare in dosarul furtului de focoase

Cinci jandarmi pusi sub acuzare in dosarul furtului de focoase

by July 27, 2011 0 comments

Procurorii Parchetului Militar Bucuresti au dispus, miercuri, inceperea urmaririi penale impotriva a cinci jandarmi, sub aspectul savarsirii infractiunii de neglijenta in serviciu, in dosarul disparitiei a patru lazi ce contineau 80 de focoase de racheta. Este vorba de jandarmii care pazeau trenul din care au fost furate lazile cu focoase. Deocamdata, anchetatorii nu au reusit sa-i prinda pe hoti.

Pe 16 iulie, in jurul orei 15,30, lucratori din cadrul Statiei Cailor Ferate Romane (CFR) Giurgiu Nord au descoperit ca dintr-un tren au disparut patru lazi ce contineau obiecte cu specific militar.
Dupa trei zile, procurorii si politistii au reusit sa recupereze trei dintre lazile cu focoase, pe care le-au gasit intr-o fantana secata de la marginea unei paduri, la aproximativ 4 kilometri de localitatea ilfoveana Chitila.
Cea de-a patra lada a fost identificata pe o strada din localitatea Chitila, prezenta urme de ardere a partii din lemn si s-a constatat ca aceasta a fost deschisa, iar din interior fusesera sustrase cele 20 focoase.
Dintre acestea, 19 au fost gasite intr-un sac, intr-o zona de arbusti din padurea Chitila. Un singur focos nu a fost gasit pana in prezent, iar cautarile sunt continuate in toata zona.
Mecanicul trenului care transporta focoasele ar fi oprit in localitatea Stanesti de langa orasul Giurgiu, pentru a vinde ilegal 70 de litri de motorina, fara ca jandarmii care pazeau garnitura sa intervina.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.