Focoasele furate la Giurgiu erau destinate unei companii private bulgare

Focoasele furate la Giurgiu erau destinate unei companii private bulgare

by July 17, 2011 0 comments

Cele patru lazi cu focoase pentru rachete care au fost furate dintr-un tren in Romania si care urmau sa fie transportate in Bulgaria erau destinate companiei private SAGE Consultants, informeaza duminica postul de televiziune bTV, citand surse anonime. Aflat in studioul postului de televiziune, ministrul bulgar al apararii Aniu Anghelov, nu a negat aceste informatii. El a spus ca SAGE este una dintre cele aproximativ 100 de companii care se ocupa de import si export de armament si sunt autorizate de comisia de control asupra armelor si munitiilor. Anghelov a spus ca din cate stie pe teritoriul bulgaresc incarcatura urma sa fie pazita de o companie privata, dar furtul a avut loc in Romania si trenul a ramas pe teritoriul tarii vecine.
Ministerul Apararii de la Sofia a precizat duminica ca cele patru lazi cu focoase pentru rachete care au fost furate dintr-un tren in Romania si care urmau sa fie transportate in Bulgaria nu erau destinate Ministerului Apararii, ci unei companii private bulgare.
Ministerul explica faptul ca Centrul national de coordonare pentru sprijin logistic, aflat in subordinea sa, nu are nicio informatie care sa indice ca un astfel de transport ar fi trebuit sa ajunga la fortele armate bulgare.
‘Informatiile primite prin canale militaro-diplomatice arata ca focoasele erau destinate unei companii bulgare, lucru confirmat oficial si de Ministerul roman de Externe’, a precizat Ministerul bulgar al Apararii.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.