Grupare terorista, capturata la Bucuresti de ofiteri americani si procurori DIICOT

Grupare terorista, capturata la Bucuresti de ofiteri americani si procurori DIICOT

by July 26, 2011 1 comment

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism impreuna cu ofiteri americani din cadrul DEA (Drug Enforcement Administration) au destructurat o importanta grupare multinationala formata din cetateni libanezi, iranieni si turci specializata in procurarea si comercializarea de armament de mare calibru catre entitati teroriste din Orientul Mijlociu.

In data de 25 iulie 2011, in mod simultan procurorii DIICOT si ofiteri americani au actionat in Bucuresti si Insulele Maldive pentru capturarea celor trei membrii ai gruparii, pe raza municipiului Bucuresti fiind idetificati A.C. – cetatean turc, S.A. – cetatean iranian, in timp ce autoritatile americane au procedat la retinerea numitului N.B. – cetatean libanez, liderul grupului.

Sus-numitii au fost prezentati Parchetulului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti in vederea punerii in executarea a mandatelor de arestare preventiva emise de autoritatile americane.

Separat de solicitarea oficialilor americani, existand informatii ca membrii gruparii intentioneaza sa comercializeze in Romania cantitatea de aproximativ 200 kg heroina, procurorii DIICOT au procedat la efectuarea unei operatiuni pe raza comunei Ciorogarla, judetul Ilfov, ocazie cu care a rezultat faptul ca informtiile detinute initial nu s-au confirmat.

La desfasurarea actiunilor au participat ofiteri de politie judiciara din cadrul DCCO – Serviciul Antidrog, suportul tehnic fiind asigurat de catre SRI si Directia de Operatiuni Speciale.

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.