Tolontan: Firmele cercetate penal in dosarul “Ridzi” castiga bani din meciul lui Bute in Romania

Tolontan: Firmele cercetate penal in dosarul “Ridzi” castiga bani din meciul lui Bute in Romania

by July 13, 2011 0 comments

Firmele care sunt cercetate penal in dosarul penal deschis fostului ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi sunt implicate si in afacerea meciului de box a lui Lucian Bute in Romania. “Firma care a construit tribunele la Romexpo e firma care a construit si scena la 2 mai, in 2009, scena pe care în mod fraudulos, conform procurorilor, a decontat-o Monica Iacob Ridzi”, a spus Tolontan, la Realitatea TV.

“Doi oameni din PDL, intre care primarul din Buşteni, Savin, plus secretarul general al ministerului condus de Elena Udrea, au incercat sa ia ei gala sa o organizeze, propunand asta impresarilor canadieni ai lui Bute. Lucrul s-a petrecut in toamna anului trecut si arata ca de fapt operatiunea in sine a fost vizata ca o operatiune de car alegoric politic inca de la început. canadienii au refuzat si au ramas sa organizeze gala cu Obreja”, mai spune Tolontan.

“Daca cei de la Bruxelles vor accepta sa dea bani europeni pentru finantarea unei gale de box profesionist, inseamna că merita sa fie furati in continuare. Cifrele arata niste cheltuieli si niste incasari. Marea problema, si sunt stupefiat ca cei de la minister nu au sesizat-o, este ca Bruxelles-ul nu mai opereaza plati catre Romania pentru ca sunt probleme. Platile catre noi in acest program operational regional pentru perioada 2009-2013 sunt blocate, pentru ca au fost probleme mari.

Faptul ca ministerul a finantat o gala profesionista de box este o premiera europeana. În acel contract sunt sute de obiective care trebuiau îndeplinite. Doamna Udrea spune ca au fost indeplinite. Sa vedem daca au fost indeplinite si cum vor plati europenii acei bani”, a completat jurnalistul.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului susţine, prin vocea purtătorului de cuvant Bogdan Oprea, ca banii alocati prin contract galei lui Bute au reprezentat plata pentru expunerea brandului de tara in sala in care a avut loc evenimentul si pe echipamentele sportivilor romani.

“Noi platim expunerea brandului naţional turistic in diferite medii, pe print, la televizor. Pe noi nu ne intereseaza cine a cumparat costumele hostess-elor, cine a produs cantarul pe care au urcat sportivii, cine a ridicat tribunele. Cei de la Uniunea Europeană vor fi interesati daca s-a promovat turistic Romania in parametrii prevazuti, ceea ce va asigur ca s-a facut. In Canada, la gala din toamna, din partea Ministerului au fost secretarul general si seful biroului turistic de la New York. Primarul Emanoil Savin nu a facut parte din delegaţie, dar am inteles ca a fost si el la meci”, a afirmat Oprea.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.