Elan Schwartzenberg anunta disponibilizari la Realitatea TV

Elan Schwartzenberg anunta disponibilizari la Realitatea TV

by September 6, 2011 2 comments

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anuntat, marti, ca societatea Realitatea Media, ce detine postul Realitatea TV, a intrat in reorganizare judiciara pe o perioada de trei ani, urmand ca in acest interval sa fie operate reduceri de cheltuieli si disponibilizari de personal. El s-a laudat ca a fost sunat de concurenta, Camelia Voiculescu, care i-a oferit ajutorul.
”Am venit aici, in fata voastra, sa explic ce se intampla cu Realitatea Media, pentru a nu crede cineva ca intram in insolventa sau a nu se intelege ca este vorba de un faliment. Dupa patru luni de la achizitie, am ajuns la concluzia ca este nevoie sa initiem o procedura de reorganizare judiciara. Scopul acestei proceduri este de a apara societatea de tot ce se intampla ostil in afara ei. Procedura dureaza de obicei trei ani de zile si permite societatii, conducerii, proprietarilor, de a reorganiza tot ce se intampla acolo”, a declarat Elan Schwartzenberg, intr-o conferinta de presa.
El a aratat ca a incercat fara succes sa reesaloneze datoriile pe care Realitatea Media le are la ANAF, care se ridica la mai multe milioane de euro.
”Nu numai ca nu am reusit sa reesalonam datoria, dar functionam de mai multe luni cu conturile blocate. Mai mult, managementul societatii nu a reusit in ultimele luni nici sa-si plateasca taxele la stat. Ma refer la taxele pe salarii, TVA. Nu din rea-vointa, pur si simplu nu au mai facut fata”, a adaugat Elan Schwartzenberg.
Omul de afaceri sustine ca in momentul in care proprietarul unei societati comerciale constata starea acesteia de insolventa, este normal sa initieze procedura de reesalonare sau reorganizare judiciara, in caz contrar administratorul poate fi acuzat de bancruta.
Elan Schwartzenberg spune ca Realitatea Media are doua mari probleme: datorii mari din trecut si greutati in cheltuielile curente.
”Aceasta criza economica ne obliga sa ne redimensionam si acest lucru inseamna oameni, echipamente, salarii, cheltuieli. Tot ce se poate reduce la modul eficient. Eu consider ca este un gest normal de a comunica opiniei publice aceste probleme”, a precizat Elan Schwartzenberg.
El a mai declarat ca actualul proprietar al Trustului Intact, Camelia Voiculescu, i-a dat un telefon si l-a intrebat daca il poate ajuta cu ceva, fapt ce l-a emotionat profund si arata ca in Romania poate exista o concurenta loiala.
Elan Schwartzenberg a precizat ca avea posibilitatea sa renunte la contractul de management cu Sebastian Ghita, dar nu a facut acest lucru, existand varianta ca acesta sa fie cooptat in actionariatul companiei.
Omul de afaceri a confirmat ca vor fi efectuate disponibilizari de personal, insa spera ca acestea sa fie cat mai reduse.
”Eu doresc ca acest trust sa mearga inainte si sa nu dea faliment. Insa voi lua toate masurile legale. In aceste patru luni de cand am devenit proprietar nu am intervenit nici editorial, nici intr-un alt fel, doar am facut o analiza temeinica”, a mai spus Elan Schwartzenberg, recunoscand ca intre timp a devenit cel mai mare creditor al Realitatii Media.
Pe de alta parte, Elan Schwartzenberg sustine ca este prieten de familie si ”de vanatoare” cu seful ANAF, Sorin Blejnar, insa nu a apelat la ajutorul acestuia.

Facebook Comments

2 Comments so far

Jump into a conversation
 1. devreme
  #1 devreme 7 September, 2011, 11:27

  Frumos gestul Cameliei Voiculescu!

  Reply this comment
 2. Aniela
  #2 Aniela 7 September, 2011, 12:25

  Camelia Voiculescu este o femeie puternica, iar gestul pe care l-a facut denota fair-play….Frumos!

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.