Partidul lui Laszlo Tokes, inregistrat oficial

Partidul lui Laszlo Tokes, inregistrat oficial

by September 15, 2011 0 comments

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis joi inregistrarea oficiala a Partidului Popular Maghiar din Transilvania, condus de fostul deputat UDMR de Timis Toro Tibor, dar in spatale caruia se afla europarlamentarul Laszlo Tokes. Cum decizia este definitiva, partidul lui Tokes poate participa la apropiatele alegeri locale. Initial, magistratii Tribunalului Bucuresti au respins cererea depusa de fostul deputat UDMR de Timis Toro Tibor, unul dintre liderii Consiliului National al Maghiarilor, privind infiintarea unei noi formatiuni politice.
‘Laszlo Tokes este pe undeva mentorul acestui partid. Noi suntem mandri de acesta eticheta ca suntem partidul lui Tokes. Laszlo Tokes este o personalitate marcanta cu un set de valori, dar el fiind europarlamentar nu poate avea functii in partid’, declara Toro Tibor, pe 5 mai, inainte de a depune cererea la Tribunalul Bucuresti.
Potrivit acestuia, totul a inceput, in decembrie 2010, cand Consiliul National Maghiar din Transilvania, al carui presedinte este europarlamentarul Laszlo Tokes, a decis asupra necesitatii infiintarii unui nou partid politic, popular, modern, european, dar in acelasi timp sa fie aproape de oameni.
‘Un partid care nu are un buget mare, insa sa reprezinte interesele comunitatii maghiare in primul rand, ale ardelenilor. Consiliul National Maghiar din Transilvania, ca si miscare politico-civica, a sprijinit infiintarea acestui partid din punct de vedere logistic si moral’, mai spunea atunci Toro Tibor.
El a recunoscut ca una dintre prioritatile formatiunii este obtinerea autonomiei comunitatii maghiare, iar noul partid se doreste o alternativa la UDMR si Partidul Civic Maghiar.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.