Daily Mail: Un judecator de la CEDO isi foloseste imunitatea pentru a-si proteja sotia

Daily Mail: Un judecator de la CEDO isi foloseste imunitatea pentru a-si proteja sotia

by October 18, 2011 0 comments

Un judecator de la Curtea Europeana a Drepturilor Omului si-a folosit pozitia sa pentru a incerca sa blocheze o ancheta de coruptie care o vizeaza pe sotia sa, scrie Daily Mail. “Expertii spun ca imunitatea nu este data judecatorilor pentru beneficiul propriu sau pentru a impiedica justitia. Cazul a ridicat temeri noi asupra calitatii judecatorilor CEDO”, trag concluzia jurnalistii britanici.

Un judecator de la Curtea Europeana a Drepturilor Omului si-a folosit pozitia sa pentru a incerca sa blocheze o ancheta de coruptie care o vizeaza pe sotia sa, scrie Daily Mail.

Corneliu Barsan, judecator din Romania la Curtea de la Strasbourg, face cu ajutorul imunitatii sale diplomatice scut pentru sotia sa, Gabriela. Aceasta este investigata pentru acuzatii de coruptie in randul judecatorilor din Romania, in situatia in care ea este chiar judecatoare la Curtea Suprema, scriu jurnalistii britanici.

Acestia trec in revista acuzatiilor romani fata de cei doi soti amintind ca au primit mita in valoare de mii de lire sterline pentru hotarari favorabile si ca sunt acuzati de “trafic de influenta”.

In articol se subliniaza ca judecatorul Barsan a invocat incalcarea Conventiei de la Viena care ofera imunitate diplomatilor straini de la urmarirea penala. “Ca un judecator CEDO, el este, de asemenea, protejat. Cu toate acestea, expertii spun ca imunitatea nu este data judecatorilor pentru beneficiul propriu sau pentru a impiedica justitia. Cazul a ridicat temeri noi asupra calitatii judecatorilor CEDO”, trag concluzia jurnalistii de la Daily Mail.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.