Dumitru Dragomir, cercetat de DNA pentru ca ar fi luat mita in cazul licentierii Poli Timisoara

Dumitru Dragomir, cercetat de DNA pentru ca ar fi luat mita in cazul licentierii Poli Timisoara

by November 1, 2011 0 comments

Dumitru Dragomir, presedintele LPF, este cercetat de catre DNA in cazul licentierii echipei Poli Timisoara, asupra boss-ului de la Liga existand acuzatii de luare si dare de mita. Conform DNA, Dragomir ar fi pretins bani de la Marian Iancu, patronul banatenilor, pentru ca echipa de pe “Dan Paltinisanu” sa nu aiba probleme cu licentierea.

Iata procesul verbal intocmit de Procurorul-sef Lucian Papici:

“Din datele si informatiile detinute la nivelul sectiei de combatere a coruptiei, din cadrul DNA, rezulta ca presedintele LPF, Dumitru Dragfomir, pretinde sume de bani de ordinul zecilor de mii de euro de la omul de afacerim Marian Iancu, presedintele clubului FC Timisoara, pentru a-si trafica influenta în fata Comitetului Executiv al FRF, in vederea licentierii clubului de fotbal mai sus mentionat.

In acest sens, Dumitru Dragomir, lovindu-se de refuzul patronilor de cluburi de fotbal din Liga I de a participa la o Adunare Generala a Ligii, depune demersuri pentru a obtine votul acestora pentru schimbarea regulamentului de licentiere in vederea avantajarii clubului FC Timisoara.

Intrucat informativ s-a stabilit ca in ultimele saptamani Dumitru Dragomir a facut presiuni mari asupra lui Mircea Sandu, presedintele FRF, pentru ca acesta sa ia in discutie licentierea Timisoarei in CEx a FRF, lovindu-se de refuzul celui din urma, care in concret nu a validat sedinta CEx si a declinat cazul Timisoarei catre TAS, Dumitru Dragomir l-a amenintat pe Mircea Sandu ca o sa faca dezvaluiri compromitatoare despre acesta.

In alta ordine de idei, acelasi presedinte LPF solicita sume de bani (comision / mita) presedintilor cluburilor de fotbal din Romania in legatura cu vanzarea drepturilor TV.

Sunt indicii ale savarsirii bilaterale de dare si luare mita, prevazute de Art. 254 si Art. 255 Cod Penal, de catre numitii Dumitru Dragomir si Marian Iancu, in temeiul prevederilor Art. 221, alin. 1 CPP, am incheiat prezentul proces verbal care va face parte integranta in dosarul cauzei” – Procuror-sef Lucian Papici (DNA), conform Prosport.

Pe langa cazul licentierii Timisoarei, Dumitru Dragomir mai este acuzat intr-un alt dosar al DNA, cel al dezafilierii Universitatii Craiova – Dragomir este cercetat de abuz in serviciu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<