Hackerul ‘Vladut’, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Hackerul ‘Vladut’, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

by November 2, 2011 1 comment

Hackerul Vlad Duiculescu, cunoscut ca ‘Vladut’, acuzat ca a prejudiciat prin Internet compania E-bay cu peste 7 milioane de dolari, a ramas cu pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare stabilita de Tribunalul Bucuresti, prin decizia magistratilor Curtii de Apel Bucuresti (CAB). Hackerul este judecat în libertate, dupa ce aproape doi ani a stat în arest preventiv, în urma unei decizii din 21 ianuarie 2010 a judecatorilor CAB.
Vlad Duiculescu a fost prins, în cursul diminetii de 17 aprilie 2008, într-un apartament din Drumul Taberei, dupa care procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au emis o ordonanta de retinere pe numele lui pentru 24 de ore.
Vlad Duiculescu a accesat, în perioada 2005-2007, în mod fraudulos, neautorizat si repetat, mai multe conturi de e-mail care apartineau unor angajati ai eBay, prejudiciul fiind estimat de anchetatori la peste doua milioane de dolari.
Pe 1 octombrie 2007, reprezentantul eBay Inc. în Europa de Est a sesizat organele de politie din Romania cu privire la faptul ca pe 28 septembrie 2007 a fost accesat neautorizat un alt cont al unui angajat eBay, de la IP-ul apartinand lui Vlad Duiculescu. Captura de ecran din momentul compromiterii contului a identificat, de asemenea, semnatura ‘vladuz’, folosita de învinuit.
Pe 27 septembrie 2007, acelasi reprezentant în Europa de Est a sesizat autoritatile romane ca 1.111 conturi ale utilizatorilor eBay au fost accesate neautorizat. Compania eBay Inc. a stabilit prejudiciul suferit pentru acest caz la suma de 5.532,78 de dolari.

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<