Fostul sef de la Protectia Consumatorilor Brasov, condamnat la opt ani inchisoare

Fostul sef de la Protectia Consumatorilor Brasov, condamnat la opt ani inchisoare

by December 28, 2011 0 comments

Fostul comisar-sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov, Ionel Spataru, a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Bucuresti la opt ani de inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunii de  luare de mita. In acelasi dosar, fostul ofiter SRI, Alexandru Musat, a primit patru ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mita.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Cei doi au fost trimisi in judecata de procurorii DNA pe 4 noiembrie 2011.

Potrivit anchetatorilor, “in perioada iulie-octombrie 2011, in calitate de sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov, Ionel Spataru a pretins de la o persoana denuntatoare, administrator al unei societati comerciale, suma de 300.000 lei, din care a primit, prin intermediul altor persoane, in mai multe transe, suma totala de 70.000 de euro. Banii au fost pretinsi si primiti pentru ca, in exercitarea atributiilor sale de serviciu, sa revoce o decizie prin care a fost inchisa activitatea unui agent economic pe o perioada de 5 luni”.

DNA sustine ca pe data de 12 octombrie, Ionel Spataru a primit, cu ajutorul lui Alexandru Musat, de la un denuntator suma totala de 60.000 de euro, in doua transe.

Ionel Spataru a fost retinut de procurori pe o perioada de 24 de ore, iar la data de 12 octombrie Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea sa preventiva, pentru 29 de zile.

Ulterior, procurorii DNA au extins cercetarile si ii cerceteaza pe primarul Brasovului, Gheorghe Scripcaru si prefectul  judetului, Ion Gontea, pentru abuz in serviciu si complicitate la luare de mita

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.