Presedintele CJ Calarasi, acuzat de conflict de interese si abuz in serviciu

Presedintele CJ Calarasi, acuzat de conflict de interese si abuz in serviciu

by December 28, 2011 0 comments

Agentia Nationala de Integritate solicita organelor judiciare cercetarea presedintelui Consiliului Judetean Calarasi, George Raducu Filipescu, pentru savarsirea infractiunilor de conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice.

Potrivit unui comunicat al ANI, Raducu Filipescu, in exercitarea atributiilor de serviciu, a participat la vot si a semnat hotararile de aprobare a bugetelor Judetului Calarasi, pentru anii 2009 si 2010, prin intermediul carora a fost alocata suma totala de 1.045.000 lei catre cele doua asociatii de dezvoltare intercomunitara, Ecoaqua si Ecomanagement Salubris, in cadrul carora el detine calitatea de presedinte si functia de presedintele al Consiliului Director.

In timpul exercitarii celui de-al doilea mandat de presedinte al CJ Calarasi (2008 – 2012), au fost infiintate, prin hotarari ale Consiliului, doua asociatii de dezvoltare intercomunitara, persoane juridice de drept privat cu statut de utilitate publica, Ecoaqua si Ecomanagement Salubris, avand drept scop finantarea, organizarea si reabilitarea serviciilor de utilitate publica de alimentare cu apa si canalizare si de colectare a deseurilor reziduale, la nivelul judetului Calarasi.

La data de 1 septembrie 2009, a fost infiintata SC Ecoaqua SA Calarasi, avand ca actionari/asociati toate unitatile administrativ-teritoriale ale Asociatiei de dezvoltare intercomunitara Ecoaqua, iar CJ Calarasi, prin Raducu Filipescu, este actionarul principal al societatii.

Raducu Filipescu a votat si semnat Hotararile Consiliului Judetean Calarasi nr. 32/2009 si nr. 25/2010 privind aprobarea bugetului judetului Calarasi pe anul 2009,  respectiv pe anul 2010.

Prin intermediul celor doua hotarari, a fost aprobata si alocata suma totala de 1.045.000 lei catre cele doua asociatii de dezvoltare intercomunitara, in cadrul carora Filipescu detine calitatea de presedinte si presedinte al Consiliului Director.

Pana in prezent, ANI a constat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala in cazul a altor patru presedinti de consilii judetene: Constantin Nicolescu (Arges), Constantin Ostaficiuc (Timis), Gheorghe Bunea (Braila), Vasile Pruteanu (Neamt).

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.