Senatorul Serban Mihailescu, condamnat la un an inchisoare cu suspendare

Senatorul Serban Mihailescu, condamnat la un an inchisoare cu suspendare

by December 20, 2011 0 comments

Senatorul UNPR Serban Mihailescu a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata in recurs. In dosarul “Armele de vanatoare”, Serban Mihailescu, fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului in cabinetul Adrian Nastase din partea PSD, a fost trimis in judecata pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Astfel, instanta suprema a decis sa îl condamne pe Mihailescu pentru cele doua infractiuni de care era acuzat, primire de foloase necuvenite si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, la o pedeapsa de cinci luni de închisoare si una de un an de închisoare. Judecatorii au decis ca Mihaielscu sa execute pedeapsa cea mai grea, de un an de închispare, care însa a fost suspendata, pe un termen de încercare de trei ani.

 

Totodata, ÎCCJ a dispus confiscarea a sapte arme de vînatoare, aflate în custodia IGPR.

Hotararea instantei supreme nu este defintiiva si poate fi atacata cu recurs.

Senatorul Serban Mihailescu, fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, a fost trimis din nou în judecata, în 2010, de DNA, pentru primire de foloase necuvenite si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Potrivit datelor din rechizitoriu, în perioada 12 aprilie 2002 – 30 mai 2002, Serban Mihailescu, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului Romaniei, a primit de la Fanel Pavalache noua arme de vanatoare, în valoare de 264.000.000 de lei vechi, dupa ce l-a numit pe acesta în functia de consilier.

Totodata, potrivit DNA, în perioada aprilie-octombrie 2002, armele au fost detinute, fara drept, de catre senatorul Mihailescu, fiind depozitate la Vila de protocol nr. 5 din Snagov.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.