Cristian Diaconescu este noul ministru de Externe

Cristian Diaconescu este noul ministru de Externe

by January 24, 2012 0 comments

Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretul de revocare a lui Teodor Baconschi din functia de ministru al Afacerilor Externe si decretul de numire a lui Cristian Diaconescu in aceasta functie. Noul ministru al Afacerilor Externe a depus juramantul la Palatul Cotroceni la ora 19:00. Cristian Diaconescu, presedinte al UNPR, a mai fost ministru de Externe in cabinetul Boc I, un guvern de coalitie PSD-PDL.
El si-a inceput cariera diplomatica in 1990, la Misiunea Permanenta a Romaniei la OSCE. A fost director, director general si secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe.
Cristian Diaconescu a fost negociator sef pentru Tratatul privind regimul frontierei de stat romano-ucrainene, pentru Tratatul politic de baza intre Romania si Federatia Rusa, pentru Legea maghiarilor din statele vecine Ungariei si secretar general adjunct al Organizatiei pentru Cooperare Economica la Marea Neagra, fiind ambasador en pied in aceasta organizatie.
A fost sef de delegatie la reuniunile privind Dimensiunea Umana a OSCE, Comisia privind Drepturile Omului la Geneva, Comisia Dunarii.
In guvern, Diaconescu a mai fost ministru al Justitiei, intr-o perioada in care Adrian Nastase avea nevoie de o fata europeana pentru a negocia si inchide capitolul 24, Justitie si Afaceri Interne, in cadrul procesului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, ceae ce s-a si intamplat in noiembrie 2004.
In politica a intrat in 2002, in PSD. A ajuns senator PSD dupa alegerile parlamentare din 2004. In 2005, la Congresul din aprilie, in urma caruia a fost ales Mircea Geoana presedinte PSD, Diaconescu a ajuns vicepresedinte al partidului. A mai ocupat si functia de purtator de cuvant al PSD.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.