Judecatoare din Focsani, trimisa in judecata pentru mita

Judecatoare din Focsani, trimisa in judecata pentru mita

by January 31, 2012 2 comments

Procurorii DNA au trimis-o in judecata in stare de arest preventiv pe Anisoara Topor, judecatoare la Judecatoria Focsani, acuzata de luare de mita si trafic de influenta, si pe fratele acesteia, Aurel Ladunca, consilier in cadrul Consiliului Judetean Vrancea. Cei doi au primit bani de la o persoana, pentru ca in schimb magistratul sa ii dea dreptate intr-un dosar privind un teren de 13 ha.

Potrivit anchetatorilor, in cursul lunii iunie 2010, Anisoara Topor, in mod direct si prin intermediul fratelui sau a pretins si primit de la o persoana sumele de 80.000 de lei si 700 de euro pentru a pronunta o hotarare judecatoreasca favorabila acesteia, care urmarea sa devina proprietarul a 13 hectare de teren in baza unei actiuni civile in revendicare.

“Dupa primirea banilor, la data de 5 octombrie 2010, inculpata Topor Anisoara a pronuntat, pe fond, o hotarare judecatoreasca prin care a obligat Comisia locala de aplicare a legii fondului funciar de pe langa Primaria Focsani sa elibereze un proces-verbal de punere in posesie si Comisia judeteana de aplicare a fondului funciar de pe langa Prefectura Vrancea sa elibereze titlul de proprietate”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Pe data de 9 decembrie 2011, Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea preventiva a Anisoarei Topor pe o perioada de 29 de zile, masura ce a fost prelungita ulterior. Fata de Aurel Ladunca, procurorii au luat masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu pe un termen de 30 de zile, masura ce subzista si in prezent.

In vederea confiscarii, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unui imobil apartinand judecatoarei. Dosarul  se va judeca la Curtea de Apel Galati.

Facebook Comments Box

2 Comments so far

Jump into a conversation
 1. mony
  #1 mony 2 February, 2012, 00:13

  sa va fie rusine ca va ocupatii de judecatorii ca sa demonstrati ca in tara este
  coruptie.daca basesscu nu latral dulaii nu muscau.
  ar fi bine ca ei sa se ocupe de adevarati corupti care au facut afacerii cu statul
  dar se pare ca in fata lor nu pot nici latra nici musca,devin catelusi.
  RUSINE CELOR CE SE OCUPA DEASTFEL DE DOSARE.

  Reply this comment
 2. sandu
  #2 sandu 2 February, 2012, 10:34

  tre sa ne ocupam de toti. ca daca te duci matale la domana judecator o sa iti ceara spaguta si nu e bine. oricum la focsani acolo e o mare cloaca. nu e primul magistrat prins in neregula.

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.