Politisti catre o “prostituata” sub acoperire: “Iti dau o bucata de cazi in cap aici”

Politisti catre o “prostituata” sub acoperire: “Iti dau o bucata de cazi in cap aici”

by January 11, 2012 0 comments

Doi politisti de la Sectia 3 de Politie au supus o femeie, investigator sub acoperire, la violente fizice si psihice “extrem de crunte si grave”, pentru a o determina sa declare ca practica prostitutia si pentru ca a refuzat sa le dea mita, spunandu-i: “Iti trag o bucata de cazi in cap aici”, se arata in referatul procurorilor. Agentul de politie Dan Ungureanu, impreuna cu plutonierul de la Jandarmerie Laurentiu Nicolae Popina, au retinut-o nelegal in sediul Sectiei 3 de Politie pe “Irina Nistor”, martor in cauza.
Femeia a fost abordata pe strada de politisti sub pretextul ca practica prostitutia si i s-a sugerat o modalitate de a eluda sanctionarea sa. Agentul de politie si jandarmul i-au adresat expresii precum “Daca nu vorbesti ce e de vorbit… daca vrei sa fie bine, de ce nu vorbesti…” si i-au pretins o suma de bani pentru a nu-si indeplini atributiile de serviciu.
In noaptea de 8 iunie 2011, intre orele 22.45 si 5.45, Dan Ungureanu si Laurentiu Nicolae Popina au retinut-o pe “Irina Nistor” pentru ca aceasta a refuzat sa le dea suma de bani solicitata. Dupa ce i-au spus ca o vor conduce la sectia de politie pentru a o sanctiona contraventional pentru practicarea prostitutiei, la Sectia 3 acestia au retinut-o pe Irina Nistor fara ca impotriva acesteia sa fi fost luata o masura preventiva.
“In aceasta perioada, Ungureanu Dan a incatusat martora pentru cateva minute, refuzandu-i constant dreptul de a contacta un avocat, durata ingradirii libertatii fizice a martorei neputand fi justificata in mod rezonabil prin natura faptei si a sanctiunii aplicate”, noteaza procurorii in referat.
De asemenea, “Irina Nistor” a fost sanctionata printr-un proces-verbal in care Dan Ungureanu a atestat imprejurari necorespunzatoare adevarului, retinand in mod nereal ca aceasta a fost depistata acostand persoane in scopul intretinerii de relatii sexuale si mentionand in mod fals ca aceasta recunoaste fapta comisa.
In aceeasi seara, politistul Andi Marius Ionescu a perchezitionat-o pe “Irina Nistor”, aceasta fiind dezbracata pana la piele.
“Ionescu Andi Marius s-a comportat abuziv cu martora Irina Nistor efectuandu-i o perchezitie corporala cu incalcarea normelor procedurale, care prevad efectuarea acestui act de catre o persoana de acelasi sex cu cea perchezitionata, ocazie cu care a dezbracat-o complet, smulgandu-i imbracamintea si lenjeria intima”, se mai arata in referatul procurorilor.
Potrivit documentului citat, aceste fapte sunt redate intr-o inregistrare ambientala cu martora Irina Nistor:
“Irina Nistor: Imi dati voie sa dau un telefon?
Dan Ungureanu: Nu, nu-ti dau voie sa dai un telefon.
Irina Nistor: Nu imi dati voie?
Dan Ungureanu: Fac un mare abuz, nu vreau sa-ti dau voie, care-i problema? Uite iti dau aici sa dai declaratie scrisa… Ia sa vedem ce-o sa faci?
Dan Ungureanu: N-o sa te bat, o sa te pun pe scaun inapoia colo si o sa te leg de scaun cu catusele, pentru ca esti retinuta…
Irina Nistor: Au, da’ ce, sunt retinuta?
Dan Ungureanu: Uite asa, pentru prostitutie.
Irina Nistor: Dar nu am facut asa ceva.
Dan Ungureanu: Sa punem catusele frumos, sa vedem unde pleaca ea… Ia sa te vedem noi pe tine…
Dan Ungureanu: Ia, te rog frumos sa tipi, hai… Ia, tipa, hai… neinteligibil… Stai pe loc aicea ca nu esti la Academia de Politie.
Irina Nistor: Hei, da’ de ce dati in mine, de ce trageti de mine?
Dan Ungureanu: Bai, de ce esti bai minicioasa?
Irina Nistor: De ce trageti de mine? Au! Da de ce trageti de mine?
Dan Ungureanu: Stai jos, acolo ai inteles?
Dan Ungureanu: Cum ma minti, te mint si eu. Singura! Ai inteles? Singura! Ca iti dau una de zbori pe fisetul acela. Si o sa spun n-am atins-o. Ai inteles? Pai tu crezi ca minciuna e numai pentru tine? Asa crezi tu ca e minciuna? Ih, iti trag o bucata de cazi in cap aici. Si o sa spun, n-am atins-o, domne. Cine iti demonstreaza? O sa spuna colegiul meu ca te-am atins eu? Ca-ti trag si eu un bocanc in cap. Ai inteles?”
Anchetatorii sustin ca relele tratamente la care a fost supusa “Irina Nistor” au fost “extrem de crute si grave, durerea si suferinta suportate fiind provocate in mod intentionat pentru ca a refuzat sa dea mita si pentru a recunoaste savarsirea infractiunii de care era suspecta”.
Martora “Irina Nistor” era investigator sub acoperire, care urma sa constate infractiuni de coruptie, nepreconizand lipsirea de libertate si agresarea sa. Din acest motiv, procurorii considera ca aceasta s-a aflat in aceeasi situatie ca oricare alta persoana fata de care s-ar fi aplicat relele tratamente.
“Se constata astfel un cumul de actiuni degradante si injositoare pentru demnitatea umana la care a fost supusa martora pe toata perioada in care a fost retinuta in sectia de politie, tratamente de natura sa-i provoace un sentiment de umilinta, injosire si suferinte psihice puternice. Martorul era investigator sub acoperire (…) Nepreconizand lipsirea de libertate, agresarea sau faptul ca va fi dezbracata complet de un agent de politie (barbat) la momentul efectuarii unei perchezitii corporale (…)”, se mai arata in referatul cu propunerea de arestare peventiva.
31 de agenti de politie de a Sectiile 1 si 3 din Bucuresti sunt cercetati luare de mita, abuz in serviciu, favorizarea infractorului, complicitate la prostitutie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate in mod ilegal sau tortura.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.