Monica Macovei: Lista “rusinii” din Parlament

Monica Macovei: Lista “rusinii” din Parlament

by February 19, 2012 0 comments

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a publicat duminica, pe blogul personal, o lista cu sase parlamentari condamnati penal, definitiv sau nedefinitiv, si alti 13 care aşteapta decizia instantelor, ea criticand faptul ca acestia voteaza in continuare legi pentru si in numele romanilor. “Sunt 19 parlamentari in functie trimisi in judecata pentru fapte de coruptie, infractiuni economice si alte infractiuni importante; procesele sunt in diferite faze de judecata, iar unii (6) au fost deja condamnati, definitiv sau nu. Ei sunt astazi în Parlamentul Romaniei si provin din majoritatea partidelor politice. Opinia publica s-a convins ca nu sunt nevinovati. Sunt anchetati politicieni din orice partid, inclusiv din cele care au fost si sunt la guvernare din 2005 incoace”, a scris Macovei.

Ea a adaugat că DNA face anchete “impartiale”. “Prin urmare, declaratiile politice care acuza DNA de politizare si prin care se cere demisia celor din alte partide, dar nu si a inculpatilor din propriul partid, sunt ipocrite. Reamintesc ca în toate rapoartele din 2005 pană acum, timp de 6 ani, Comisia Europeana a afirmat in mod repetat ca DNA face anchete impartiale”, a mentionat Macovei.

Fostul deputat PNL, apoi UNPR, Dan Ilie Morega si deputatul care a fost la PDL,  Cosmin Popescu (exclus din partid) sunt cei doi parlamentari romani care au fost condamnaţi definitiv, iar parlamentarii condamnati nedefinitiv sunt Eugen Bădălan (PDL, s-a autosuspendat din partid), Serban Mihailescu (UNPR), Adrian Năstase (PSD) si Virgil Pop (PNL). In total, sase parlamentari care sunt in functie care votează legi “pentru noi si in numele nostru”, dupa cum consemneaza Macovei.

Parlamentarii aflati in functie si trimisi in judecata, alesi care asteapta astfel decizii ale instantelor sunt, potrivit listei lui Macovei, liberalii Tudor Chiuariu si Florin Turcanu, alesii PDL Nicolae Dobra, Iftimie Dragos, Sorin Pandele, Dan Pasat, Monica Iacob Ridzi, pesedistii Ion Dumitru, Marian Ghiveciu, Miron Mitrea, Mugurel Surupaceanu si Catalin Voicu. Lista celor 13 parlamentari trimisi in judecata este completata de presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.