PDL si-a stabilit “in mare” candidatii la Bucuresti. La Primaria Capitalei, cele mai mari sanse le are Silviu Prigoana

PDL si-a stabilit “in mare” candidatii la Bucuresti. La Primaria Capitalei, cele mai mari sanse le are Silviu Prigoana

by February 26, 2012 0 comments

PDL si-a stabilit candidatii la sectoare, urmeaza propunerea pentru Capitala. Nicolae Ontanu la sectorul 2, Liviu Negoita la 3, Cristian Popescu Piedone la 4 si Cristian Poteras la 6 vor fi candidaţii PDL la primariile Capitalei. Pentru sectorul 1 este impins de la spate vicepresedintele Theodor Paleologu, in timp ce candidatul pentru Primăria Generală urmeaza a fi stabilit pana la 15 martie, sustin surse democrat-liberale. Pentru Primaria Capitalei, potrivit sondajelor interne ale PDL cele mai mari sanse sa fie desemnat candidat este deputatul PDL, Silviu Prigoana.

Totodata, potrivit unor surse din interiorul partidului,  democrat-liberalii l-ar curta pe subsecretarul de stat Raed Arafat sa intre în aceasta cursa, acesta fiind singurul care l-ar putea invinge pe actualul primar al Capitalei, Sorin Oprescu. Numai ca, doctorul se lasă greu. De altfel, acesta a anuntat si public ca nu este interesat de politica si ca nu intentionează sa candideze la functia de primar al Bucurestiului.

Sondajele interne ale PDL il crediteaza pe Sorin Oprescu cu 51% din opţiunile bucurestenilor, in timp ce Silviu Prigoana are  21%, si nu are sanse sa mai creasca. Potrivit acelorași surse, PDL mai face acum un ultim sondaj, dupa care isi va anunta candidatul la Bucuresti. “Eu nu am primit, deocamdata, nicio informare oficiala. Nu fac parte din structurile de conducere ale partidului. Dupa cum stiti, a fost in partid o competitie intre mai multi candidati, hotararea o va lua filiala PDL Bucuresti. Repet, nu am primit inca nicio informare oficiala”, a declarat, pentru EVZ, Silviu Prigoana. Cât despre un ultim sondaj, Prigoană a spus, ca din cate stie, acesta s-ar fi facut, dar nu s-au centralizat incă datele.

PDL a stabilit candidatii pentru primariile de sector, numele lor urmand sa fie anuntate printr-o “strategie potrivită”, partidul avand sanse sa mai castige cel puţin o primarie pe langă cele doua pe care le detine in prezent, a declarat, sambata, vicepresedintele PDL Elena Udrea.

“Ne-am fixat candidatii la toate sectoarele, la Bucureşti. O sa-i anuntam in perioada urmatoare, cu o strategie potrivita. Suntem la finalul evaluarii si sunt convinsa ca PDL la Bucuresti va face o surpriza frumoasa, pentru ca nu doar avem in acest moment doua sectoare in care detinem primaria, dar avem mari sanse sa mai castigam cel putin un sector”, a declarat vicepresedintele PDL.

Udrea a evitat sa dea nume, precizand ca este vorba despre o strategie de lansare a candidatilor prin intermediul careia acestia vor deveni cunoscuti, dar a precizat ca este vorba despre persoane care “sunt din organizatia de Bucuresti”.

Paleologu, testat pentru sectorul 1

La nivelul Sectorul 1, candidatura vicepresedintelui PDL, Theodor Paleologu este sustinuta puternic de deputatul Vasile Gherasim, fost edil al sectorului.

“100% il sustin pe Toader Paleologu, dar sigur, nu pot sa garantez ca el va fi candidatul. Mergem pe sondaje. El stiu, nu e un mare iubitor de sondaje, dar eu ca sociolog, merg pe ele. Sondajele sunt hotaratoare pentru ca nu poti sa pui un candidat fara speranta de viata. Il testam pe el deocamdata. Mai e si un tanar de la tineret testat in sondaje, dar Paleologu e pe locul 1. Eu nu plec de la ideea ca celalalat e gata invingator. Va dau exemplul meu. Eu in ianuarie-februarie 2004 aveam 64% in sondaje, toti comentatorii tv ma dadeau invingator si am pierdut.”, a declarat Gherasim.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.