Averea “sarmanului” parlamentar, ce nu poate sa isi doneze indemnizatia de senator

Averea “sarmanului” parlamentar, ce nu poate sa isi doneze indemnizatia de senator

by March 8, 2012 1 comment

In urma cu trei saptamani, senatorul liberal Ioan Ghise anunta ca nu poate sa isi doneaze indemnizatia de parlamentar, deoarece este singura lui sursa de venit si ca are de platit un credit bancar. Induiosat, Crin Antonescu s-a aratat dispus sa-l ajute pe ”sarmanul” lui coleg. Ce nu stie Crin este ca Ghise nu traieste doar din salariul de parlamentar, are o avere impresionanta si castiga bani frumosi din contracte publice. Desi pozeaza in sarac lipit pamantului, Ghise domneste peste numeroase proprietati. Ultima declaratie de avere arata ca detine, impreuna cu sotia, cinci terenuri in Brasov, Turda si Ghimbav in suprafata totala de 15,4 hectare, o casa in Brasov si una in Cluj, plus un autoturism. De fiecare data cand vine vorba de veniturile sale, Ghise sare ca ars si sustine ca nu are de unde, amintind de creditul de 50.000 de euro contractat de la banca in 2008, bani necesari pentru sustinerea propriei campanii electorale.

Datoria care nu mai scade

Liberalul declara ca plateste lunar 500 de euro rata la banca in contul acelui imprumut, insa cuantumul acestuia nu s-a schimbat in ultimii trei ani. Ca si in 2008, in dreptul rubricii ”datorii” din declaratia de avere pe anul 2011 este trecuta aceeasi suma: 50.000 de euro. Daca si-ar fi platit rata de care tot vorbeste, Ghise ar fi trebuit sa restituie bancii pana acum cel putin 18.000 de euro, lucru care nu se reflecta in declaratiile sale date pe propria raspundere.

Bani europeni din medicina integrativa

Povestea cu singura sursa de venit a senatorului este pentru neaveniti. Conform aceluiasi document, sotia sa avea anul trecut un salariu de 35.000 de lei, fiind medic la spitalul de copii Brasov. Acesti bani se adauga la venitul de 61.129 de lei incasat de senator de la Camera Superioara a Parlamentului, plus 173.000 de lei bani europeni incasati de la Asociatia Patronatul Medicinei Integrative, unde Ghise a fost ”manager comunicare si dialog social”. Acest din urma proiect s-a derulat timp de un an, in intervalul 17 iunie 2010 – 31 mai 2011, timp in care Ghise a incasat 15.720 de lei salariu brut lunar.

Cei 173 mii de lei castigati anul trecut inseamna aproximativ 41.000 de euro. Daca ar fi ales sa returneze anticipat creditul contractat in 2008 si daca si-ar fi platit lunar rata de 500 de euro, in acest moment Ghise nu ar mai fi avut nicio datorie.

 O certitudine. Ghișe nu traiește cu aer

Senatorul PNL de Brasov Ioan Ghise a anunțat la inceputul lunii ca nu intentioneaza sa-și doneze indemnizația de parlamentar, atata timp cat se afla in greva parlamentara.”Eu traiesc din indemnizatia de parlamentar, cum sa renunt la bani? (…) Cine are mai multe surse de venit poate sa o faca, eu am doar una. Eu platesc rate lunare la banca de 500 de euro. Pai suntem normali la cap? Traiesc cu aer?”, declara senatorul PNL Ioan Ghișe la inceputul lunii februarie cand s-a pus problema donarii indemnizațiilor de parlamentar.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. ALEX
    #1 ALEX 9 March, 2012, 12:28

    un bou sinistru ce-si zice liberal

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.