Gabriel Oprea: La Bucuresti, PDL si UNPR vor merge pe liste comune

Gabriel Oprea: La Bucuresti, PDL si UNPR vor merge pe liste comune

by March 23, 2012 0 comments

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei si Partidul Democrat Liberal vor forma o Alianta pentru Noul Bucuresti la alegerile locale, iar in cel mult zece zile protocolul aliantei va fi semnat, a declarat, joi seara, presedintele UNPR, Gabriel Oprea, citat de Agerpres. ”In momentul de fata, singura certitudine este la Bucuresti, unde vom face o alianta – Alianta pentru Noul Bucuresti. Ne sustinem primarii. Alianta PDL-UNPR si mai sunt doua partide, dar principala alianta este PDL-UNPR. (…) Noi sustinem cei patru candidati in functie. Suntem convinsi ca vom castiga cel putin cinci din cele sase sectoare”, a spus acesta, la B1 TV, adaugand ca atat UNPR, cat si PDL au o strategie ”foarte clara”.El a adaugat ca la Primaria Capitalei PDL si UNPR vor avea un candidat comun. Gabriel Oprea a sustinut ca UNPR este pregatit pentru alegeri. ”Este primul nostru examen politic. Suntem pregatiti de alegeri, obiectivul nostru strategic este de minim 10% la alegerile locale. O spun, si nu numai eu, avem cei mai buni primari. Ma refer la Ontanu, la Sectorul 2, Piedone, Solomon, la Craiova, Mircea Muntean, la Deva, Dragu, la Calarasi, il avem pe presedintele CJ Iasi, Simirad, pe Chebac, la Galati. Avem peste 250 de primari. Noi suntem convinsi ca la alegerile locale vom face o figura frumoasa, avem mare incredere, mai ales ca acest partid a adus stabilitate Romaniei intr-o perioada de criza economica mondiala si noi consideram ca ne-am facut datoria”, a spus Oprea.

Potrivit surselor Hotnews.ro, alianta negociata de Elena Udrea cu UNPR prevede candidati si liste comune pentru posturile de primari de sector, viceprimari si consilieri locali.

Astfel, in protocolul de sustinere, candidaturile pe sectoare ar urma sa fie impartite in mod egal, astfel primariile 1, 3 si 6 ar reveni democrat liberalilor iar UNPR va nominaliza candidati la 2, 4 si 5. Primarii in functie Liviu Negoita (sectorul 3) si Cristian Poteras (sectorul 6) vor fi sustinuti pentru un nou mandat iar pentru primaria sectorului 1 ca varianta este luata in calcul candidatura deputatului Teodor Paleologu.

UNPR ii sustine pe Neculai Ontanu la sectorul 2 si Cristian Popescu Piedone la 4 iar pentru sectorul 5 cu sanse bune impotriva lui Marian Vanghelie este cotat Corin Romanescu, conform sondajelor interne.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.