Seful serviciului secret al MAI, Cristian Latcau, a fost schimbat din functie

Seful serviciului secret al MAI, Cristian Latcau, a fost schimbat din functie

by March 29, 2012 0 comments

Comisarul de politie Cristian Gheorghe Latcau a fost revocat din functia de director general al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, au confirmat, joi, pentru Mediafax, surse oficiale. Surse democrat-liberale au declarat, pentru HotNews.ro, ca premierul Mihai Razvan Ungureanu ar intentiona sa-l numeasca in locul sau pe comisarul sef Mihai Pintilei, seful serviciului circulatie rutiera al IPJ Iasi, oras in care s-a nascut de altfel si primul ministru.Aceasta intentie ar fi starnit nemultumiri in PDL, in conditiile in care Pintilei nu ar avea experienta in munca informativa.
Directia Generala de Informatii si Protectie Interna este structura specializata a Ministerului Administratiei si Internelor care desfasoara activitati de informatii si protectie interna, in vederea asigurarii ordinii publice, prevenirii si combaterii amenintarilor la adresa sigurantei nationale privind misiunile, personalul si informatiile clasificate in cadrul ministerului.

Cristian Gheorghe Latcau fusese numit director general al DGIPI in 22 decembrie 2010 de catre fostul ministru de Interne, Traian Igas. Comisarul de politie Latcau a indeplinit anterior functia de sef al Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Salaj din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.