Un deputat din Parlamentul Romaniei, capul unei retele infractionale specializate in inselaciune

Un deputat din Parlamentul Romaniei, capul unei retele infractionale specializate in inselaciune

by March 16, 2012 0 comments

Mihail Boldea, deputat independent  in Parlamentul Romaniei este  acuzat de inselaciune, fals si uz de fals. Parlamentarul facea parte dintr-un grup infractional organizat specializat in actiuni de inselaciune. Prejudiciul estimat se ridica la 1 milion de euro. Boldea, un avocat, un fost arbitru si alte 19 persoane sunt cercetati de DIICOT pentru inselaciune, fals in inscrisuri si uz de fals, ntr-un caz privind terenuri ce erau indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale si apoi trecute în proprietatea membrilor grupării, scrie Mediafax.

Potrivit primelor informaţii, parlamentarul este unul din capii gruparii, fiind avocat în cadrul Baroului Galaţi.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galati au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, dintre care un deputat în Parlament, un avocat din cadrul Baroului Galaţi si un fost arbitru al Curtii de Arbitraj Galati, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinţe deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals, se arata intr-un comunicat, de vineri, al DIICOT.

Procurorii DIICOT fac 14 perchezitii domiciliare in municipiul Galati, in vederea identificarii si ridicarii de mijloace de proba.

La sediul DIICOT vor fi aduse 22 de persoane fata de care urmează a fi dispuse masurile legale, dupa finalizarea audierilor.

Potrivit procurorilor, membrii gruparii identificau terenuri si imobile situate in zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confisaării speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului.

“In acest scop, invinuitii au folosit hotarari judecatoresti falsificate sau pronuntate in baza unor acte false, respectiv hotarari arbitrale, pronuntate in fals”, a precizat sursa citata.

Membrii gruparii instrainau ulterior imobilele catre terte persoane, cumparatori de buna credinta, modalitate in care obtineau beneficii financiare substantiale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala depaseste un milion de euro, prin raportare la un numar de noua imobile, potrivit procurorilor DIICOT.

In sarcina unora dintre membrii gruparii se mai retine ca au incercat sa obtină suma de aproximativ cinci milioane de lei prin inducere in eroare si folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestari servicii falsificat si a unui bilet la ordin completat in fals.

Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul BCCO Galaţi, IPJ Galati si lucratori din cadrul IPJ Galati.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.