Contractele de concesionare de la Chevron au fost desecretizate

Contractele de concesionare de la Chevron au fost desecretizate

by April 26, 2012 0 comments

Guvernul a primit acordul companiei Chevron de declasificare a contractelor de concesionare a unor perimetre petroliere din Dobrogea, a declarat joi premierul Mihai-Răzvan Ungureanu. Contractele au fost deja facute publice in cursul zilei de joi pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), insa acestea nu vor contine anumite clauze comerciale pe care compania a dorit să le mentina confidentiale.

Guvernul a aprobat în 20 martie trei acorduri petroliere de concesiune de explorare-dezvoltare-exploatare în trei perimetre din Dobrogea (regiunea de sud-est) pentru compania Chevron România, Hotărârile pentru aprobarea acordurilor fiind publicate în Monitorul Oficial din 28 martie.

Cele trei acorduri între Chevron şi Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale se referă la perimetrele EX 18-Vama Veche, EX-19 Adamclisi şi EX-17 Costineşti.

Tom Holst, director de ţară pentru România al Chevron, declara, la începutul lunii aprilie, că decizia de secretizare a acordurilor statului cu Chevron pentru perimetrele din Dobrogea a aparţinut guvernului român.

‘Chevron are o licenţă de explorare în zona Bârlad şi (…) Guvernul ne-a oferit trei licenţe de explorare în regiunea Dobrogea. Decizia de secretizare a acordurilor pentru perimetrele din Dobrogea a aparţinut guvernului român, a fost decizia ANRM, nu noi am cerut acest lucru. Noi respectăm legea din România şi decizia ANRM’, a afirmat oficialul Chevron.

Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP) din România a dat aviz pentru aceste acorduri petroliere, întrucât cuprind obligaţii ce vizează protecţia mediului, aspecte prevăzute în Nota de Fundamentare a Hotărârii de Guvern, potrivit unui comunicat al MMP din 30 martie.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.