Patronul Rodipet Awdi Hassan, trimis in judecata pentru trafic de persoane

Patronul Rodipet Awdi Hassan, trimis in judecata pentru trafic de persoane

by April 26, 2012 0 comments

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism l-au  trimis in judecata pe patronul Rodipet Awdi Hassan, 47 de ani, avand dubla cetatenie libaneza si americana, acuzat de trafic de persoane. El mai este cercetat intr-un alt dosar pentru ca a falimentat Rodipet, prejudiciul fiind de peste 35 milioane euro.

In acelasi dosar, a fost deferit justitiei Sweis Alex Iskander Nicola, 50 de ani, cetatenie chiliana si iordaniana, pentru savarsirea infractiunii de trafic de persoane in scopul exploatarii prin munca.

Procurorii DNA sustin ca Awdi Hassan, in calitate de actionar majoritar al SC Intelbiz Solutions SRL, si Sweis Alex Iskander Nicola, in calitate de director resurse umane in cadrul acestei societati, au recrutat 13 persoane, cetateni ai Republicii Honduras, in scopul exploatarii acestora, prin executarea unor activitati lucrative in cadrul punctelor de difuzare a presei Rodipet.

Victimele au fost racolate din tara de origine sub promisiunea asigurarii unor locuri de munca in Romania, cu un salariu intre 700 si 1.200 dolari/luna, insa la destinatie, inculpatii le-au impus sa desfasoare activitati in calitate de muncitori necalificati, in cadrul grupului de firme AWDI, cu incalcarea normelor legale privind conditiile de munca, salarizare, sanatate si securitate si fara incheierea unor contracte legale de munca.

Partile vatamate au fost cazate in conditii insalubre, amenintate, li s-au retinut pasapoartele, nu au fost remunerate pentru munca prestata, primind doar sume de bani modice si li s-a impus plata unor sume de bani substantiale, in scopul de a-i impiedica sa paraseasca Romania.Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucuresti.

Procurorii DIICOT au deschis in 2010 o ancheta in legatura cu falimentarea Rodipet.

Anchetatorii sustin ca fratii Awdi Hassan si Awdi Mehdi, patronii Rodipet, au creat acestei societati un prejudiciu de 35,5 milioane de euro.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.