Traian Basescu cere urgentarea unei decizii in privinta explotarii de la Rosia Montana

Traian Basescu cere urgentarea unei decizii in privinta explotarii de la Rosia Montana

by April 11, 2012 1 comment

Presedintele Traian Basescu a declarat marti seara, la ceremonia de investire a noului ministru al Mediului, Attila Korodi, ca asteapta din partea acestuia sa “analizeze cu prioritate, din punct de vedere al mediului, cele trei investitii care se prefigureaza” pentru proiectele de exploatare a resurselor naturale si sa ia decizii rapide in acest sens. Astfel, in cazul Rosia Montana, seful statului le-a cerut membrilor Guvernului sa dea “rapid” avize daca exploatarea este fezabila sau sa spuna “nu” investitorului si sa inchida subiectul.“Din 1997 autoritatile romane tot plimba responsabilitatea de la unul la altul pentru Rosia Montana. Ceea ce va cer, dle ministru si stimati membri ai Guvernului: daca este fezabila exploatarea de la Rosia Montana si credeti ca prin crearea de locuri de munca facem un bine Romaniei, dati rapid avize; daca nu, spuneti “nu” investitorului, pentru ca fiecare zi in care intarziem si plimbam actele de la o institutie la alta ne va costa enorm in viitorul proces”, a spus Basescu.

“Rugamintea mea e ca, din punct de vedere al mediului, sa analizati rapid, cu prioritate, cele trei investitii care se prefigureaza si daca Romania nu are nevoie de gaze de sist, sa stopam orice evolutie in relatia cu Chevron, daca Romania nu vrea sa exploateze carierele de cupru de la Rosia Poieni, s-o stopam, daca Romania nu vrea sa exploateze aurul de la Rosia Montana, sa comunicam partenerilor si sa inchidem subiectul”, a continuat seful statului.

“Recomandarea mea este sa creati locuri de munca”, a aratat el.

De asemenea, presedintele Traian Basescu a cerut Guvernului ca in maximum doua saptamani sa revizuiasca tot sistemul de redevente pe care Romania il are pe zacamintele naturale.

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Ciprian
    #1 Ciprian 11 April, 2012, 12:35

    ar cam fi cazul sa se urgenteze,ca a trecut mai mult de un deceniu de cand se asteapta un raspuns. Si proiectul imi pare amanat fara rost!

    Reply this comment

<