Un nou scandal pe patrimoniul Realitatea TV. Interventie in forta a trupelor SIAS

Un nou scandal pe patrimoniul Realitatea TV. Interventie in forta a trupelor SIAS

by April 11, 2012 0 comments

Postul Romania TV le-a transmis, miercuri, o scrisoare deschisa premierului si ministrului Administratiei si Internelor in care afirma ca, in cursul diminetii, la intrarea in sediul postului a avut loc “o interventie in forta a unui grup de reprezentanti ai unei firme private, insotiti de seful Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale (SIAS) din IGPR, comisarul-sef Teodor Stanca”. Potrivit scrisorii deschise, comisarul Stanca “actiona la ordinele omului de afaceri Elan Schwartzenberg, care sustinea ca are un litigiu comercial cu Romania TV”. Scrisoarea deschisa primita de HotNews.ro este semnata “Redactia Romania TV”.

Contactat de HotNews.ro deful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa a declarat ca reprezentantii Politiei au fost solicitati la punerea in aplicare a unei executari silite si ca a fost vorba de o operatiune obisnuita. Liviu Popa a mentionat ca nu a discutat telefon cu Elan Schwartzenberg, asa cum se afirma in scrisoarea deschisa a redactiei Romania TV.

  • Liviu Popa: “Actiunile Politiei Romane sunt multiple. Eu sunt in acest moment in Italia. Ce pot sa va spun este ca a fost vorba de o executare silita. Un executor judecatoresc a pus in aplicare o executare silita. Dupa cum stiti, noi (Politia Romana n.red.) suntem solicitati la executarile silite cu mentiunea ca nu noi efectuam procedurile. S-a intamplat exact ca la alte executari silite. Noi nu avem nici un fel de parti-pris cu nimeni si nu avem nicio slabiciune.”

Intrebat daca a vorbit cu Elan Schwartzenberg la telefon, chestorul Liviu Popa a declarat ca nu a discutat cu omul de afaceri. “Eu nu am discutat cu domnul Schwartzenberg”, a declarat chestorul Popa.

Scrisoarea deschisa semnata “Redactia Romania TV”:

Domnule Prim- Ministru,
Domnule Ministru al Administratiei si Internelor,

Jurnalistii Romania TV au decis sa va trimita aceasta scrisoare deschisa dupa ce, in aceasta dimineata, la ora 6, au inregistrat scene incredibile la intrarea in sediul postului de televiziune. Ei au filmat o interventie in forta a unui grup de reprezentanti ai unei firme private, insotiti de seful Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale (SIAS) din IGPR, comisarul-sef Teodor Stanca.

Desi, conform atributiilor functiei, seful SIAS intervine doar in situatii de o gravitate maxima, precum cazuri de terorism sau trafic de droguri, jurnalistii au vazut cum comisarul Stanca actiona la ordinele omului de afaceri Elan Schwartzenberg, care sustinea ca are un litigiu comercial cu Romania TV. Dl comisar nu s-a sfiit sa sustina actiunea omului de afaceri vorbind chiar despre arestari, moment in care i s-a atras atentia ca actioneaza fara mandat.

In acel moment, spre uimirea celor prezenti, dl Schwartzenberg l-a sunat si a discutat in repetate rinduri de pe telefonul sau mobil cu seful Politiei Romane, chestorul-sef Liviu Popa, singurul comandant direct al seful SIAS. Mai grav este ca seful IGPR si seful SIAS au fost pusi sa vorbeasca unul cu celalat chiar pe telefonul lui Elan Schwartzenberg. Dupa doua ore in care prezenta sa a fost lipsita de orice obiect, seful SIAS a plecat fara a raspunde in vreun fel intrebarilor noastre. Nici chestorul sef Liviu Popa nu a raspuns telefoanelor noastre pe parcursul acestei zile, intarindu-ne temerea ca stia despre actiunea subordonatului sau.

De aceea, va rugam, Domnule Prim-Ministru si Domnule Ministru al Administratiei si Internelor, sa cereti public un raspuns de la conducerea IGPR despre implicarea unui serviciu special, cum este SIAS, intr-o interventie privata, la comanda dlui Schwartzenberg. Intelegem supararea dlui Schwartzenberg la adresa jurnalistilor Romania TV dupa ce acestia au inregistrat pe camera prezenta dlui Scwartzenberg la o sedinta a PDL, prezidata de dl Emil Boc. Insa, nu intelegem cum sefi din structura IGPR se pot implica in asemenea operatiuni clandestine.

Speram, Domnule Prim-Ministru si Domnule Ministru, ca – asa cum ati declarat in repetate rinduri – nu veti tolera abuzuri savirsite de functionari ai administratiei pe care o conduceti. Pentru a ajuta demersul dvs, va putem pune la dispozitia imagini cu dl comisar-sef Stanca secondandu-l pe dl Elan Schwartzenberg.

In speranta unui raspuns rapid, va asiguram de toata deschiderea noastra pentru a lamuri acest incident cu potentiale consecinte grave pentru libertatea de exprimare a presei din Romania.

Redactia Romania TV

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.