8 tone de alimente electorale descoperite la Targoviste. Garda Financiara a confiscat marfa de contrabanda

8 tone de alimente electorale descoperite la Targoviste. Garda Financiara a confiscat marfa de contrabanda

by May 28, 2012 0 comments

Garda Financiara si Politia Economica din Targoviste au descoperit, in urma unei descinderi, 8 tone de produse alimentare, ambulate in pungi care erau  inscriptionate cu lozinci electorale ale  Partidului Democrat Liberal, organizatia Dambovita. Produsele erau depozitate intr-un spatiu apartinand Primariei Targoviste, conduse de Gabriel Boriga (PDL) si inchiriat unei fundatii detinute de consilierul local Pavel Babeu (PDL). La fata locului au fost gasite mai persoane care incercau sa incarce pungile cu mita lectorala intr-un camion. Acestia nu au putut justifica provenienta marfii. In flagrant a fost prins si finul presedintelui CJ Dambovita, Nicolae Dragoi, vicepresedintele Partidei Romilor Pro-Europa.

“Urmare a unui apel la numarul de urgenta 112, la adresa din strada Dinu Lipatti, s-a deplasat o echipa a Politiei Municipiului, o echipa a Serviciului de Investigatie a Fraudelor si o echipa a Garzii Financiare. La parterul blocului (n.n. din Micro IV Târgovişte), intr-un spatiu comercial, s-au descoperit aproximativ 8 tone de alimente, constand in paste fainoase, zahar, faina, pui congelati. Vom continua cercetarile pentru a identifica eventualele fraude, evaziuni fiscale sau alte incalcari ale legii. Pana in prezent nu au fost prezentate nici un fel de acte pentru produsele respective. Se pare ca spatiul este inchiriat pe numele unei fundatii din Targoviste”, a declarat comisarul sef al Garzii Financiare Dambovita, Bogdan Birtu.

Spatiul in care erau depozitata marfa descoperita de autoritati apartine Primariei Targoviste, condusa de Gabriel Boriga( PDL) si inchiriat Asociatiei Judetene de Amatorism, care apartine consiliului local (PDL), Pavel Babeu. Potrivit senatorului PSD, Adrian Tutuianu , “acest spatiu a fost inchiriat acestei asociatii prin intermediul Directiei de Asistenta Sociala din cadrul primariei Targoviste”. La fata locului, politistii si inspectorii Garzii Financiare, l-au prins “in flagrant” pe Nicolae Dragoi vicepresedintele Partidei Romilor Pro-Europa, finul presedintelui consiliului judetean Dambovita, Florin Popescu.  El impreuna cu alte personaje incarcau intr-un camion marfa “de partid”: faina, zahar,  paste fainoase si  pui congelati. Pe pungile electorale era inscriptionat:  “Gabriel Boriga, cel mai bun primar”.

Asociatia de Radioamatorism, condusa de consilierul Pavel Bebeu a beneficiat de finantare puternica de la primaria Targoviste si de la consiliul judetean Dambovita, un caz evident de conflict de interese. Sumele alocate anul trecut:  800 milioane de lei vechi.

Anchetatorii au confiscat si sigilat marfa, demarand o investigatie privind o eventuala evaziune fiscala, contrabanda si posibil mita electorala.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.