Departamentul de Lupta Antifrauda a constatat mari nereguli la Gala de box Lucian Bute

Departamentul de Lupta Antifrauda a constatat mari nereguli la Gala de box Lucian Bute

by May 15, 2012 1 comment

Departamentul de Lupta Antifrauda (DLAF) a verificat, in urma unui memoriu al vicepresedintelui PRM Marius Marinescu, modul in care s-a realizat gala de box Lucian Bute din 2011. DLAF sustine in raport ca Ministerul Dezvoltarii nu a respectat in totalitate obligatiile pe care le avea in contextul in care acesta gala a beneficiat de o finantare din fonduri europene. In raport sunt evidentiate si cinci posibile fapte de natura penala ce ar fi fost comise de presedintele Federatiei Romane de Box (FRB) Rudel Obreja.In nota de control a Departamentul de Lupta Antifrauda (DLAF) se mentioneaza ca in iulie 2011 a fost sesizat de  Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupţiei şi pentru Petiţii din cadrul Camerei Deputaţilor privind unele nereguli legate de organizarea galei de box Lucian Bute. DLAF precizeaza ca Marius Marinescu, vicepresedinte PRM, a trimis Comisiei parlamentare un memoriu.

DLAF a investigat alegatiile din memoriul trimis de Marius Marinescu si, in luna aprilie 2012, a sesizat DNA. Mediafax a aratat in aprilie ca in nota de control a DLAF sunt evidentiate posibile acte de coruptie si alte fapte penale comise in principal de Rudel Obreja, presedintele FRB, in contextul organizarii galei “Campion pentru Romania”, eveniment sportiv la care pugilistul Lucian Bute a boxat la Bucuresti.

In nota de control intocmita de inspectorii DLAF si inaintata DNA, este descris modul in care Rudel Obreja, presedinte al Federatiei Romane de Box, a dat dreptul de exclusivitate in organizarea galei de box “Campion pentru Romania” unei firme care ii apartinea tot lui.

In baza acestui contract de exclusivitate de la federatia condusa de Obreja, firma lui, Europlus Computers SRL, a obtinut, prin negociere directa de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus la acel moment de Elena Udrea, un contract de 10.175.168 de lei, avand ca obiect “Promovarea brandului turistic al Romaniei” – a relatat in aprilie Mediafax.

In nota de control a  DLAF la capitolul concluzii se retin si cateva specte legate de modul in care Ministerul Dezvoltarii condus in 2011 de Elena Udrea si-a indeplinit obligatii in privinta monitorizarii banilor europeni care au fost investiti in gala Lucian Bute care a avut loc pe 9 iulie 2011 la Romexpo.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. vladcelgroaznic
    #1 vladcelgroaznic 16 May, 2012, 20:21

    Doar intreb, ca eu personal nu ma pricep: Incalcarea Constitutiei nu reprezinta cumva o infractiune, subminarea autoritatii de stat? Prin declaratiile iresponsabile conform carora “presedintele” se afla “in capul celor 4 puteri din stat”, Basescu Traian nu a incalcat Constitutia?! Eu stiu CA CAPU’LA STATU’ roman e stricat, dar asta nu inseamna ca trebuie sa asteptam sa se separe de trup in virtutea procesului natural de putrefactie (stiut fiind ca “pestele de la cap se impute”)!

    BRAVO, MARIUS MARINESCU! TERMINA-I PE ACESTI PDL-prosi!

    Reply this comment

<