DNA are dovezi ca Nastase vorbea la 5 dimineata cu fostul sef al ISC, care a incercat sa-l scape de dosarul ‘Trofeul calitatii’

DNA are dovezi ca Nastase vorbea la 5 dimineata cu fostul sef al ISC, care a incercat sa-l scape de dosarul ‘Trofeul calitatii’

by May 30, 2012 0 comments

Directia Nationala Anticoruptie are dovezi ca fostul premier Adrian Nastase a avut o convorbire telefonica cu fostul sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, Constantin Grajdan, in data de 22 mai 2012, la ora 5 dimineata, zi in care Grajdan a depus in instanta o adresa de retragere a ISC ca parte civila in dosarul ‘Trofeul calitatii’. Daca se confirma ca Nastase a vorbit cu Grajdan despre dosar, atunci el ar putea fi din nou inculpat.

Adrian Nastase a fost audiat miercuri la Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul ‘Trofeul calitatii’, iar la finalul declaratiei a fost intrebat de procurorul de sedinta daca il cunoaste pe Constantin Grajdan si daca s-a intalnit cu el pe parcursul desfasurarii procesului ‘Trofeul calitatii’.

Fostul premier a explicat ca il cunoaste pe Grajdan de aproximativ doi ani, deoarece acesta este membru al Departamentelor din Cadrul Consiliului National al PSD si participa in fiecare joi la sedintele acestor departamente.

Nastase a spus ca a discutat cu Grajdan despre modul de construire a noilor institutii si structurile de conducere, insa nu au vorbit nimic legat de procesul ‘Trofeul calitatii’.

Procurorul de sedinta l-a mai intrebat pe Adrian Nastase daca a avut o convorbire telefonica cu Grajdan, la ora 5 dimineata din ziua de 22 mai, respectiv ziua in care Grajdan a depus in instanta o cerere privind retragerea ISC ca parte civila din procesul ‘Trofeul calitatii’.

Intrebarea a fost respinsa de instanta, dupa ce avocatii s-au opus, pe motiv ca actiunea lui Constantin Grajdan este cercetata pe DNA si nu face obiectul acestui proces.

Procurorul DNA a depus la dosar doua documente care au legatura cu aceasta ultima intrebare.

Pe 22 mai, Constantin Grajdan a trimis la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in calitate de inspector general al ISC, o adresa  prin care anunta ca institutia pe care o conduce nu se mai constituie parte civila in dosar, deoarece ISC nu a fost prejudiciata.

Ulterior, premierul Victor Ponta l-a demis pe Grajdan din functie, iar DNA l-a pus sub acuzare pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.