Mihai Razvan Ungureanu va infiinta Initiativa Civica de Centru Dreapta

Mihai Razvan Ungureanu va infiinta Initiativa Civica de Centru Dreapta

by May 28, 2012 2 comments

Mihai Razvan Ungureanu va infiinta o organizatie non-guvernamentala care ar putea sa poarte numele Initiativa Civica de Centru Dreapta, pornind de la nevoia de “o regrupare a dreptei, in jurul catorva principii pe care le poate exprima o platforma comuna”. Deocamdata, fostul premier nu a oferit prea multe clarificari, vorbind despre o “initiativa” care se coaguleaza in prezent, dar a precizat ca asteapta sugestii de la oricine este interesant la adresa de mail mru.dreapta [at]gmail.com.Aceasta initiativa “trebuie sa fie complementara si sa colaboreze cu orice forta politica validata de centru dreapta”, iar “PDL e cea mai importanta” astfel de forta.

El a precizat ca “dreapta nu inseamna doar PDL, UDMR, miscari noi politice aparute, partide noi” ci este deschisa “si celor care sunt cu adevart liberali si care nu vad cum pot trai in aceasta incredibila facatura politica, amfibie care traieste si in apa si pe pamant”, formata dintr-un “partid puternic, cu o istorie care porneste de la FSN si care merge pana astazi, si un partid care isi asuma liberalismul romanesc, care a fost intotdeauna de centru-dreapta”.

El a criticat discursurile lui Crin Antonescu si a afirmat ca replicile lansate de acesta la motiunea de cenzura nu au fost decat un “atac la persoana atac la persoana suburban si nedemn de liderul unui partid”, si acest stil de abordare il face sa creada ca “dl Antonescu are intr-adevar niste temeri”.

Eu nu stiu cum s-ar putea uita dl Antonescu in ochii copilului meu. Copilul meu crede ca sunt cel mai bun tata din lume. Cum ar putea uita in ochii copilului meu si sa le repete asa cum le spune cu atat usurinta?”, s-a intrebat fostul premier.

“Daca vrem o critica de competenta, atunci pentru Dumnezeu, vino in Parlament, macar pentru ca esti platit pentru prezenta in Parlament. Dispretul pe care il detectez in relatia dintre un lider cu pretentii si alegatori e atat de palpabil incat pot sa inteleg cum dl Antonescu, daca ar fi fost un uninominal pur, nu ar fi intrat in Parlament” la ultimele alegeri, a comentat Ungureanu.

Facebook Comments Box

2 Comments so far

Jump into a conversation
 1. ariel
  #1 ariel 29 May, 2012, 18:23

  D-le Ungureanu,
  Sa stiti ca sunt destui cei care va admira si care va sustin in initiativa dvs. Din pacate nu sunt atat de vocali. Din pacate nu prea se mai poate vorbi pe la serviciu sau pe strada de alte partide decat USL, asa ca asteptam cu interes Initiativa dvs.(cei cativa care suntem, desi cred ca suntem destui).

  Reply this comment
 2. Ioana
  #2 Ioana 9 June, 2012, 20:02

  Donmule Ungureanu,
  Chiar daca nu suntem înregimentati in partide, asteptam cu mare interes initiativa d-voastra de a activa intr-un fel in interesul natiunii. Constat cu mare amaraciune calomniile si toate atacurile mizerabile la adresa unui om ca d-voastra dar suntem convinsi ca numai cei ce se tem de existenta precum si evolutia si integritatea d-voastra se manifesta astfel. Nu va lasati intimidat,suntem multi care asteptam o asemenea valoare si nu ve-ti fi deloc dezamagit.Va urmarim cu admirati si suntem convinsi ca sunteti liderul ,,UNICAT pentru a conduce destinele natiunii romane.
  Doamne ajuta !

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.