Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, cercetat penal pentru patru infractiuni de conflict de interese

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, cercetat penal pentru patru infractiuni de conflict de interese

by May 31, 2012 0 comments

Parchetul General a anuntat oficial ca a extins cercetarile in dosarul de conflict de interese care il vizeaza pe ministrul Culturii Mircea Diaconu. Procurorii ministerului public sustin ca il ancheteaza pentru patru infractiuni de conflict de interese. In ianuarie procurorii au dispus inceperea urmaririi penale a ministrului Diaconu pentru o singura acuzatie de conflict de interese la care acum au mai adaugat inca trei astfel de acuzatii. Mircea Diaconu a fost citat astazi la Parchetul General, dar a transmis ca nu se poate prezenta in schimb a participat alturi de premierul Victor Ponta si ministrul Justitiei la o sedinta privind implementarea strategiei nationale anticoruptie.

Parchetul a extins cercetările in cazul ministrului Mircea Diaconu, acuzat de conflict de interese, anunta România TV. Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat ca a fost invitat telefonic la Parchetul General, dar nu a primit o citatie. Din pacate, a explicat el, pana acum n-a avut timp sa ajunga acolo. Premierul Victor Ponta l-a trimis la Parchetul General sa-si rezolve problemele.

Ministrul liberal a participat azi, impreuna cu alti membri ai Cabinetului Ponta, la o sedinta interguvernamentala privind implementarea strategiei nationale anticoruptie, sedinta desfasurata la Ministerul Justitiei, minister care se afla la cativa metri distanta de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Diaconu sustine ca toate informatiile aparute azi în legatura cu evolutia cazului sunt o simpla intoxicare de presa.

Scandalul Diaconu a fost declansat dupa ce “Adevarul” a publicat o ancheta despre acesta si sotia sa, directoare de teatru.In octombrie 2011, ANI a sesizat Parchetul instantei supreme, cerand ca aceasta sa-l cerceteze pentru abuz in serviciu si conflict de interese pe Mircea Diaconu, senator si director la Teatrul “C.I.Nottara”, pentru ca ar fi favorizat numirea sotiei sale in functia de regizor la teatru.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.