Doi senatori au dezertat din PDL. Unul a trecut la PNL, al doilea , deocamdata, ramane independent

Doi senatori au dezertat din PDL. Unul a trecut la PNL, al doilea , deocamdata, ramane independent

by June 18, 2012 0 comments

Senatorii Tiberiu-Aurelian Prodan si Tudor Udristoiu au demisionat au demisionat luni din PDL. Tiberiu Prodan va reveni in PNL, partid din care a plecat in toamna anului 2009, invocand neintelegeri cu conducerea filialei liberale din Suceava. Tudor Udristoiu a precizat in plenul senatului ca isi va continua activitatea ca independent. Agentia Mediafax precizeaza ca senatorul PDL Gheorghe David s-a aflat luni la sediul PNL, dar a sustinut in fata ziaristilor ca a venit sa salute pe cineva.La inceputul saptamanii trecute, senatorul Sorina Placinta si-a anuntat trecerea de la PDL la PNL. Miercuri, liderul liberalilor din Senat, Puiu Hasotti, a declarat ca sunt discutii cu mai multi parlamentari PDL care doresc sa plece din partid si sa treaca la PNL si PSD, el aratand ca aceste schimbari sunt necesare puterii pentru a-si pastra majoritatea la Senat si de la 1 septembrie.

Puiu Hasotti a aratat ca, pornind de la o realitate politica din Senat, de la 1 septembrie Guvernul are nevoie de o majoritate parlamentara, in urma castigarii alegerilor locale de un numar important de senatori.

“Venirea catorva senatori de la PDL face posibil ca Guvernul sa aiba in Senat o majoritate suficienta si ca in Biroul Permanent al Senatului, puterea, USL sa aiba o majoritate”, a mai aratat Hasotti.

Intrebat cati senatori PDL ar putea demisiona in perioada urmatoare, Hasotti a declarat ca nu poate da o cifra, tot ceea ce poate spune fiind ca la 1 septembrie puterea va avea majoritate in Senat.

La alegerile locale din 10 iunie, sase senatori PNL si PSD au fost alesi in administratia locala.

Legea 161/2003 privind transparenta in functiile publice prevede ca postul de parlamentar este incompatibil cu cel de ales local si stipuleaza ca deputatul sau senatorul aflat in acest caz are la dispozitie 15 zile pentru a informa Biroul permanent al Camerei din care face parte.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.