Nesimtire la nivel inalt. Presedintele Parlamentului maghiar revine in Romania dupa incidentul Nyiro Jozsef

Nesimtire la nivel inalt. Presedintele Parlamentului maghiar revine in Romania dupa incidentul Nyiro Jozsef

by June 4, 2012 2 comments

Presedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, va merge, marti, in judetul Mures, pentru a sustine candidatii Partidului Civic Maghiar (PCM), informeaza Mediafax. Presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, Vasile Blaga, respectiv Roberta Anastase, i-au adresat o scrisoare presedintelui Parlamentului ungar in care apreciaza ca ar fi “utila” amanarea vizitei acestuia “pentru orice perioada de dupa desfasurarea alegerilor locale”, precizeaza sursa citata.Presedintele PCM Mures, Laszlo Gyorgy, a anuntat luni ca “maine, in data de 5 iunie, domnul presedinte de onoare al PCM, Kover Laszlo, se va prezenta in judetul nostru si ne va sustine candidatii in mai multe localitati si isi va termina prezenta la Targu Mures la festivitatea de inchidere a campaniei electorale PCM Targu Mures. Pe judet, vom avea si in 7 iunie o festivitate separata, n-am stabilit locatia, asteptam raspuns la cererile depuse. Maine (marti – n.r.), Kover Laszlo va fi prezent la Targu Mures, Sighisoara, Acatari, Miercurea Nirajului, Sovata, in opt localitati in total. Ne va sustine candidatii, ne va ajuta in campania electorala. Domnul Kover isi va termina campania electorala pe judetul Mures maine seara”, a anuntat, luni, presedintele PCM Mures, Laszlo Gyorgy.

Presedintele PCM Mures a adaugat ca vizita lui Kover Laszlo nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni si ca spera ca lucrurile “se vor normaliza” dupa perioada alegerilor locale. Potrivit lui Laszlo Gyorgy, unele dintre afisele electorale ale PCM din Targu Mures pe care aparea Kover au fost rupte.

“N-are de ce sa se supere nimeni, nu cred ca poate sa deranjeze prezenta dansului pe nimeni in Targu Mures sau judetul Mures. Au fost vandalizate afise si cu el, si ale mele, si ale domnului Benedek Imre, candidatul (PCM) la Primaria Targu Mures, si ale altor candidati, in mai tot judetul, indiferent de culoarea politica”, a spus Laszlo Gyorgy, precizand ca au fost depuse sase plangeri la Politie de catre reprezentantii PCM.

Vasile Blaga si Roberta Anastase i-su solicitat lui Kover Laszlo sa isi amane vizita

Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Vasile Blaga (Senat) si Roberta Anastase (Camera Deputatilor), i-au solicitat omologului ungar sa isi amane vizita in Romania pentru perioada post alegerile locale din 10 iunie, motivand faptul ca este “imperios necesar” ca participarea la procesul alegerilor sa fie “libera de orice ingerinta”.

“Pentru Romania si Ungaria, existenta comunitatii maghiare din Transilvania si reprezentarea politica a acesteia pot constitui un liant puternic. Speram ca veti intelege ca, pentru aceasta, este imperios necesar ca participarea la procesul democratic romanesc a reprezentantilor acestei comunitati sa fie libera de orice ingerinta”, sustin presedintii celor doua Camere ale Parlamentului in scrisoarea trimisa presedintelui Parlamentului ungar.

In finalul scrisorii se mentioneaza ca, “dat fiind calendarul eminamente politic al acestei perioade”, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului considera “utila amanarea vizitei” pentru orice perioada de dupa desfasurarea alegerilor locale. “Suntem convinsi ca o asemenea decizie ar permite evitarea unor eventuale neintelegeri si ar da expresie celor mai bune traditii de dialog si responsabilitate din relatiile noastre”, se precizeaza in scrisoare.

In plus, cei doi lideri politici spun ca dificultatile cu care se confrunta cetatenii celor doua state “impun nevoia unor politici publice echitabile si curajoase, ferite de derapaje de orice natura”.

Potrivit documentului, “perioade precum cea pe care o traversam acum cer mai mult ca oricand disponibilitate pentru un dialog responsabil, moderat si constructiv care sa vizeze intarirea legaturilor dintre statele noastre si apararea intereselor comune ale cetatenilor nostri pe plan european si global. Intr-un asemenea moment, Romania si Ungaria au ocazia de a demonstra ca isi inteleg obligatiile si responsabilitatile care decurg din subscrierea la un set de valori comune celor 27 de state membre ale Uniunii Europene.”

“Am luat nota de intentia dumneavoastra de a vizita in perioada urmatoare unele localitati din Romania. Intelegem si apreciem dorinta de a ramane in contact cu membrii comunitatii maghiare din tara noastra. Sunteti la fel de binevenit acum ca si in ocaziile trecute in care am avut placerea de a va intalni. Acestea fiind spuse, apreciem in mod deosebit daca implicarea domniei voastre ramane in cadrul bine definit al relatiilor noastre bilaterale. Orice raportare directa la procesul democratic intern este, in opinia noastra, in contrast cu spiritul european, fiind contraproductiva in raport cu nevoile si aspiratiile atat ale societatilor noastre, cat si ale minoritatii maghiare”, se mai arata in scrisoarea transmisa oficialului ungar.

Facebook Comments Box

2 Comments so far

Jump into a conversation
 1. Prof.Gh.C.Dinulescu-Campina
  #1 Prof.Gh.C.Dinulescu-Campina 8 June, 2012, 16:56

  Ca oricare ungur care se crede umasul lui Atila, si se mandreste cu asa ceva, acest Nyro incurajat de obraznicia secuilor, cauta sa sfideze nu numai bunul simt dar si cel mai elementar comportament uman.
  Realitatea este aceea ca presedintele needucat al parlamentului maghiar se numeste in realitate Nero, si nu ar fi de mirare ca imparatul nebun al Romei sa fi fost si el de origine huna.

  ROMANI ! NU ESTE CAZUL SA VA COMPORTATI CIVILIZAT, ARUNCATI CU OUA STRICATE IN CAPUL HUNULUI SI NU AR FI GRESIT SA-I TRAGETI SI UN PICIOR IN FUND CELUI CARE SE STIE PRIETEN CU MARINARUL NOSTRU MAFIOT.

  Reply this comment
 2. Prof.Gh.C.Dinulescu-Campina
  #2 Prof.Gh.C.Dinulescu-Campina 8 June, 2012, 17:04

  Domnule ministru RUS din moment ce NYRO, adica Nero, se declara persoana neoficiala ci doar cetatean simplu al U.E, unul cu drepturi europene, deoarece a savarsit infractiunea de a jigni guvernul si poporul roman, este necesar sa-l arestati si sa solicitati scuze din partea parlamentului maghiar, iar pe individ sa-l amendati usturator sa siomta si el ca aici este Romania nu tara hunilor.

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.