Andrei Plesu: Nu merg la vot ca sa inlocuiesc un berbec cu doua gaste

Andrei Plesu: Nu merg la vot ca sa inlocuiesc un berbec cu doua gaste

by July 26, 2012 2 comments

Andrei Plesu afirma ca nu va merge la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu. “Nu vad niciun motiv sa inlocuiesc un berbec cu doua gaste” este una dintre explicatiile lui Andrei Plesu, data intr-ointalnire cu cititorii Hotnews.ro. “Nu voi merge la referendum. Niciunul din motivele pentru care nu voi merge nu poate fi definit ca ‘boicot’. Nu merg mai intai pentru ca a merge la referendum e un drept nu o obligatie si pot sa-mi exercit drepturile cum cred eu de cuviinta”, argumenteaza Andrei Plesu. El afirma ca procedurile prin care s-a ajuns la referendum i se par “arbitrare” in conditiile in care “suspendarea presedintelui n-a fost solid argumentata si prin urmare nu s-a impus pe agenda mea cetateneasca”.

“Un al treilea motiv este ca m-am plictisit sa tot aleg in Romania ‘raul cel mai mic’. Refuz sa ma las manevrat de ura si orgolii personale. Nu vad niciun motiv sa inlocuiesc un berbec cu doua gaste. Nu mi se pare ca o asemenea inlocuire e o prioritate a tarii”, a mai precizat Andrei Plesu.

In intalnirea online cu cititorii HotNews.ro, Andrei Plesu a mai precizat: “Continui sa cred in votul obligatoriu cand e vorba de alegeri. Dar referendumul e un act de cu totul alt tip. El implica in mai mare masura adeziune intima, convingere personala, optiune drastica. Prin urmare, trebuie sa ingaduie celui care participa la el un coeficient sporit de libertate.”

Facebook Comments

2 Comments so far

Jump into a conversation
 1. ema
  #1 ema 27 July, 2012, 09:05

  Domnule Plesu
  Cu tot respectul , obligatia unui intelectual de talia dvs. este sa aparati democratia. Ce poate fi mai democratic decat votul poporului?
  Oile intotdeauna urmeaza berbecul.Nu cred ca este cazul dvs. Mergeti la vot si exprimat-va optiunea, va spune un om din popor, care iubeste democratia.

  Reply this comment
 2. ,,UNA OAIE,,
  #2 ,,UNA OAIE,, 27 July, 2012, 19:57

  ……….constat,cu multa tristete,ca si domnul Plesu,nu-i decit o oaie,ca noi toti…….

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.