Crin Antonescu: Nu s-a pus problema desfiintarii DNA, ANI, CNSAS. Chiliman ar trebui trimis in afara PNL

Crin Antonescu: Nu s-a pus problema desfiintarii DNA, ANI, CNSAS. Chiliman ar trebui trimis in afara PNL

by July 27, 2012 0 comments

Presedintele interimar al Romaniei, Crin Antonescu, a declarat, joi seara, la postul de televiziune Realitatea TV, referindu-se la acordul semnat intre liderii USL si Consiliului National al Societatii Civile (CNSC), ca nu s-a pus problema desfiintarii unor institutii precum DNA, Curtea Constitutionala, ANI sau CNSAS, dar ca exista unele nemultumiri legate de activitatea lor. “Este un angajament de principiu de a incerca sa gaseasca cele mai multe rezolvari pentru cele mai multe din aceste probleme.Curtea Constitutionala nu poate fi modificata de catre un Guvern pentru ca e o institutie prevazuta in Constitutia Romaniei. (…) DNA si ANI nu sunt in Constitutie, dar sunt in alte documente si angajamente ale Romaniei. (…) Nimanui dintre noi nu i-a trecut vreodata prin cap sa le desfiinteze. Avem anumite nemultumiri, noi si nu numai noi, in legatura cu anumite aspecte din activitatea ANI, de exemplu, avem, nu suntem asa de multumiti ca altii, dar nimeni nu a pus problema sa desfiintam aceste institutii, ci sa vedem cum facem incat sa fim toti convinsi ca ele sunt non-partizane, ca sunt functionale si sa sunt echidistante, cum trebuie sa fie”, a aratat Antonescu citat de Agerpres.

In ceea ce priveste demersul primarului sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, de a-l critica pe presedintele interimar al PNL, Daniel Chitoiu, pentru ca a semnat documentul in cauza, Crin Antonescu a spus ca “nu a fost foarte corect” si ca spera ca actuala conducere a partidului sa se sesizeze in acest sens si sa il trimita “in afara PNL”.

“Domnul Andrei Chiliman, daca era corect, s-ar fi informat, l-ar fi intrebat pe domnul Chitoiu, cum era si normal, ce este cu acordul.Domnul Andrei Chiliman nu a fost foarte corect. Domnul Andrei Chiliman a facut un gest pe care nu ma apuc eu sa il calific, dar ca unul care am cerut schimbarea lui Chiliman din conducerea Bucurestiului atunci cand eram in partid si stiam de ce am cerut-o, sper ca actuala conducere si forurile statutare sa il trimita pe domnul Chiliman (…) in afara PNL”, a afirmat presedintele interimar al Romaniei.

De asemenea, acesta a spus ca DNA, Curtea Constitutionala, ANI sau CNSAS nu vor fi desfiintate si ca isi doreste ca DNA “sa ia la intrebari”pe cine trebuie.

“‘Il pot asigura pe domnul Andrei Chiliman ca nici DNA, nici alte institutii nu vor fi desfiintate si imi doresc din tot sufletul ca domnul Chiliman sa fie multumit de functionarea DNA pentru ca poate odata si odata DNA ii va lua pe toti cei pe care trebuie sa ii ia la intrebari”, a declarat Crin Antonescu.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.