Eugen Nicolaescu: Avem doua documente care demonstreaza ca Vila Dante era pregatita pentru Traian Basescu

Eugen Nicolaescu: Avem doua documente care demonstreaza ca Vila Dante era pregatita pentru Traian Basescu

by July 27, 2012 1 comment

Liderul interimar al PNL București i-a cerut vineri lui Traian Băsescu să demisioneze în cursul zilei sau să le ceară românilor să nu-l voteze și a prezentat în acest sens o adresă în care RAAPPS spune că președinția a fost implicată direct în renovarea Vilei Dante. Este vorba de doua documente care atesta faptul ca administratia prezidentiala a stabilit impreuan cu constructorul destinatia camerelor, modul cum vor fi renovate. Casa era pregatita pentru un fost sef de stat pentru anul 2014, care nu putea sa fie dacat Traian Basescu, la finalul mandatului sau.“Avem două hârtii emise de aceeași instituție, RAAPPS, în care se spune că Vila Dante era destinată, începând cu anul 2014, unui viitor fost șef de stat. Oare e greu de înțeles cine și-ar fi putut încheia mandatul în 2014 și ar fi avut această calitate, de viitor fost șef de stat? Atunci când s-au apucat să facă reparațiile respective, nu se gândea Traian Băsescu că o să ajungă mai repede viitor fost șef de stat. Și a doua concluzie care reiese din aceste documente este că destinația fiecărei camere și mobilierul necesar au fost stabilite în perioada aprilie-decembrie 2011 exclusiv de către constructor și Administrația Prezidențială, ceea ce infirma dl Traian Băsescu. Prin urmare, noi îi solicităm public lui Traian Băsescu să se țină de cuvânt, să iasă public și să facă acest apel promis către cetățenii români, în care să le ceară să iasă la vot și să voteze împotriva sa. Dacă nu cere românilor să iasă la vot să îl demită, atunci azi să iasă public și să demisioneze. Așteptăm ca măcar o dată în viață, Traian Băsescu să se țină de cuvînt. De ce oare mai are nevoie pentru a se ține de cuvânt?”, a declarat Nicolăescu.
El a precizat că se referă la declarația din 25 iulie a președintelui suspendat, în care Traian Băsescu afirma că renovarea Vilei Dante nu-i poate fi pusă “în sarcină” și ea poate fi probată doar dacă există o solicitare a sa sau a Administrației Prezidențiale în acest sens. “Eu îl rog pe prim-ministrul mincinos Victor Ponta să prezinte o astfel de hârtie și dacă o prezintă eu îi rog pe români să mă demită duminică la referendum”, a declarat atunci Băsescu.

Liberalul a adăugat că dovezile aduse de la RAAPPS au fost prezentate cu întârziere deoarece instituțiile “nu s-au eliberat mental de vechea guvernare”. “Aceste hârtii au ieșit mai greu de la RAAPPS. Probabil că a avut nevoie să facă o serie de controale, analize, evaluări, și să caute în arhive. Nu se putea face imediat.Uneori instituțiile încă nu s-au eliberat mental de vechea guvernare și au nevoie de o perioadă de respiro, sper ca plecarea lui Băsescu să elibereze instituțiile statului de presiunuile la care au fost supuse în timpul mandatului lui Băsescu.

Întrebat care ar fi destinația cea mai bună pentru Vila Dante, Nicolăescu a indicat privatizarea acesteia. “Ca părere personală cred că acea clădire în care s-au investit bani trebuie să fie, dacă se poate, utilizată pe viitor cu destinație oarecum asemănătoare ca să nu se bage alți bani. Dar, ca liberal, vă spun că cea mai corectă soluție ar fi privatizarea ei imediată și atunci, sigur, cine dă banul, e treaba lui să facă tot ce dorește cu investiția”, a punctat acesta.

În adresa cu numărul 16.848 din 26 iulie, RAAPPS a trimis către SGG următoarele precizări cu privire la Vila Dante: “Investiția a fost aprobată în CA al RAAPPS în luna februarie 2011 și aprobată ulterior de către dna Daniela Nicoleta Andreescu – secretar general al Guvernului. La realizarea investiției s-a avut în vedere organizarea Vilei Dante ca reședință pentru un fost șef de stat, amenajându-se în acest fel dormitoare, băi, dressinguri, bucătării și alte asemenea. Destinația fiecărei camere și mobilierul necesar au fost stabilite în perioada aprilie – decembrie 2011 exclusiv de către Constructor și Administrația Prezidențială. Investiția a fost realizată integral și recepționată de către RAAPPS în aprilie 2012. De la data recepției, piscina a fost folosită. Menționăm că personalul RAAPPS participă exclusiv la operațiunile tehnice de purificare a apei, de înlocuire și curățenie. Aparatura din Sala de Sport nu aparține Vilei Dante. Singurii în măsură să precizeze de unde provine aparatura sunt cei de la SPP”.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. si ce daca
    #1 si ce daca 27 July, 2012, 22:34

    Pai numai Iliescu are voie sa aiba vila la Scrovistea pusa la dispozitie de stat sau Constantinescu poate avea vila facuta in timpul mandatului lui pentru el? Brusc la Basescu nu mai e voie? daca asa e regula pentru fostii sefi de stat de ce nu se mai aplica la Basescu? Alte fumigene USL. De aia a cazut leul ca s-a amenajat o vila pt Base!

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.