Managerul Spitalului Floreasca, audiat de DNA. Este invinuit de obstructionarea incarcerarii lui Adrian Nastase

Managerul Spitalului Floreasca, audiat de DNA. Este invinuit de obstructionarea incarcerarii lui Adrian Nastase

by July 18, 2012 0 comments

Managerul Spitalului de Urgenta Floreasca, Radu Macovei, s-a prezentat miercuri dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru a fi audiat in dosarul in care este cercetat medicul Serban Bradisteanu si alte persoane pentru favorizarea infractorului, informeaza Agerpres. Acesta a refuzat sa faca declaratii la intrarea in sediul DNA. Medicul Serban Bradisteanu, comisarul sef de politie Gheorghe Dumitru, adjunct al directorului Directiei generale de Politie Bucuresti si cei doi ofiteri care au mers sa-l aresteze pe Adrian Nastase sunt urmariti penal de procurorii DNA pentru favorizarea infractorului,potrivit unui comunicat al DNA din data de 26 iunie.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, medicul Serban Bradisteanu si ceilalti trei ofiteri au ingreunat si au incercat sa zadarniceasca executarea pedepsei aplicata de Inalta Curte de Casatie si Justitie fostului prim ministru Adrian Nastase. Drept consecinta, DNA a decis inceperea urmaririi penale fata de cei patru invinuiti.

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de urmatoarele persoane: Dumitru Gheorghe, comisar sef de politie, adjunct al directorului Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Nicolae Costea, ofiter de politie judiciara in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Marian Apostol, ofiter de politie judiciara in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Serban Alexandru Bradisteanu, medic in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului in legatura directa cu fapte de coruptie, prevazuta de art. 264 Cod penal, cu aplicarea art. 17 litera a) din Legea 78/2000”, a comunicat DNA, la solicitarea mass-media.

DNA precizeaza ca in rezolutia de incepere a urmaririi penale se arata ca exista date si indicii temeinice ca cele patru persoane invinuite, prin atitudinea lor, au ingreunat si au incercat sa zadarniceasca executarea pedepsei aplicata de Inalta Curte de Casatie si Justitie fostului prim ministru Adrian Nastase.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.