Premierul Victor Ponta: Dupa 29 iulie situatia se va normaliza si leul se va intari

Premierul Victor Ponta: Dupa 29 iulie situatia se va normaliza si leul se va intari

by July 23, 2012 0 comments

Premierul Victor Ponta a declarat luni seara, la TVR, ca dupa votul din data de 29 iulie moneda nationala se va intari, in conditiile in care acum caderea accentuata a leului este provocata de criza politica din tara si de comunicarea din exterior. El sustine ca dupa 29 iulie criza se va finaliza si situatia se va normaliza. El da vina pe ideea acreditata de oamenii lui Basescu potrivit careia in Romania a avut loc o lovitura de stat.“Sunt doua elemente. In primul rand, perceptia este mai importanta chiar si decat realitatea. Si atunci o criza politica, pentru ca e o criza politica pe care pe 29 poporul roman prin votul sau o va finaliza, si o comunicare in exterior: cei care sunt la Londra, la New York si aud din Romania spus de catre lideri politici romani ca e o lovitura de stat, ca cine stie ce se intampla aici, ca e un fel de Siria, sigur ca aceste turbulente apar. Sunt foarte convins ca dupa votul din 29, cand criza politica intr-un fel sau altul se inchide prin votul populatiei, si dupa ce in saptamana imediat urmatoare in Romania va fi prezenta delegatia Comisiei Europene, Fondului Monetar International si Bancii Mondiale, iar rezultatele noastre, rezultate economice, angajamentele de reforma structurala, vor fi certificate de cele trei institutii internationale – deci avem pe de o parte criza politica inchisa, pe de alta parte aceasta concluzie a partenerilor nostri internationali, situatia se va normaliza si chiar leul se va intari intr-o anumita masura. (…) Sunt absolut convins ca saptamana viitoare lucrurile vor reveni spre normal”, a explicat Ponta, potrivit Agerpres.

De asemenea, premierul a subliniat faptul ca agentiile de rating au pastrat acelasi rating pentru Romania, in timp ce tari cu economie mai importanta au retrogradat.

“Cele trei agentii de ratig care sperie de fapt toata lumea in acest moment, Moody’s, Fitch si Standard & Poor’s, au pastrat pentru Romania acelasi rating, in timp ce pentru o tara ca Italia, spre exemplu, cu o economie mult mai mare, au retrogradat”, a afirmat primul ministru.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.