50 de protestatari sunt cercetati pentru blocarea cu intentie a Pietii Universitatii

50 de protestatari sunt cercetati pentru blocarea cu intentie a Pietii Universitatii

by August 24, 2012 0 comments

Aproape cincizeci de persoane care au protestat la Universitate sunt cercetate pentru ca au blocat cu intentie un drumul public, iar sapte pentru ultraj si distrugere, alte 50 fiind amendate pentru tulburarea linistii locuitorilor “prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate”, informeaza Jandarmeria Capitalei, potrivit Mediafax. Jandarmeria Capitalei, care a asigurat, in 21 si 22 august, masurile de ordine publica la adunarile publice din Piata Universitatii, arata, vineri, intr-un comunicat de presa, ca protestatarii “si-au manifestat opiniile in mod pasnic”.In timpul protestelor, in jurul orei 21.00, un grup de persoane a fortat gardul de protectie, iar manifestantii au ajuns pe carosabil, fiind astfel blocata circulatia pe bulevardul Nicolae Balcescu, de la intersectia cu bulevardul Carol I pana la intersectia cu strada Ion Campineanu.

Pe baza imaginilor video captate de jandarmi au fost identificate 106 persoane, dintre care 50 au fost sanctionate cu amenzi cuprinse intre 200 si 1.000 de lei “pentru tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma”.

Altor 49 de persoane le-au fost intocmite acte premergatoare inceperii urmaririi penale, pentru blocare cu intentie a drumului public, fapta prevazuta de Ordonanta de urgenta nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulatia pe drumurile publice, a precizat Jandarmeria Capitalei.

Totodata, altor sapte persoane le sunt intocmite acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru distrugere si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, fapte prevazute de articolul 217, respectiv articolul 321 din Codul Penal.

“Activitatea de identificare a celor care au incalcat legea este in curs de desfasurare, iar in baza probelor video existente, persoanele in cauza vor fi trase la raspundere, in functie de participatia fiecaruia”, a precizat Jandarmeria Capitalei.

Totodata, Jandarmeria arata ca “nu va tolera nici un act de natura sa incalce aceste prevederi” si recomanda cetatenilor sa respecte legislatia in vigoare si sa-si manifeste opiniile in mod pasnic si civilizat.

Cateva sute de oameni au protestat, in 21 august, la Universitate, nemultumiti de decizia Curtii Constitutionale de invalidare a referendumului. In timpul protestului, participantii au ocupat temporar carosabilul, dupa ce au daramat gardurile de la marginea trotuarului.

Tot marti, cateva zeci de sustinatori ai lui Traian Basescu s-au adunat in Piata Victoriei si au protestat contra Guvernului si a premierului Victor Ponta.

Miercuri, protestele au continuat la Universitate, iar manifestantii au ocupat din nou carosabilul, traficul pe bulevardul Nicolae Balcescu fiind blocat.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.