Concertul artistei Lady Gaga, platit cu 250 000 de euro de Ministerul Turismului

Concertul artistei Lady Gaga, platit cu 250 000 de euro de Ministerul Turismului

by August 15, 2012 0 comments

Ministerul Turismului plateste aproape 250.000 euro pentru o campanie de promovare a brandului de tara in cadrul concertelor Lady Gaga si Red Hot Chili Peppers, precum si in cadrul festivalului B’estfest ce s-a desfasurat intre 6 si 8 iulie. Potrivit documentelor de pe site-ul MDRT, campania a fost aprobata de catre ministrul Eduard Hellvig, insa premierul Ponta a declarat, marti, ca va verifica daca aceste contracte nu au fost semnate de ministrii anteriori. “Daca cumva domnul Hellvig, indragostit de Lady Gaga, a aprobat acest proiect, o sa discut cu domnia sa”, a declarat Ponta. Recent, unul dintre organizatorii meciului Dinamo-Barcelona s-a aratat deranjat de faptul ca Guvernul a ales sa sponsorizeze concertul Lady Gaga, si nu meciul de pe Arena Nationala.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) plateste 1,14 milioane de lei pentru pentru o campanie de promovarea brandului turistic national cu ocazia concertelor Red Hot Chili Peppers din 31 august si Lady Gaga din 16 august de la Arena Nationala, dar si pentru promovarea la festivalul B’est Fest ce s-a tinut intre 6 si 8 iulie in Tunari.

Potrivit docuemntelor de pe site-ul institutiei, documentatia descriptiva si referatul de oportunitate al acestei campanii au fost aprobate de catre ministrul Eduard Hellvig, iar invitatia de participare la procedura de atribuire a contractului a fost publicata in timpul mandatului sau.

Proiectul beneficiaza de finantare din Fonduri Externe nerambursabile (FEN), se precizeaza in documentele oficiale.

Contractul acordat direct unei firme “din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate”

Procedura de achizitie a serviciilor pentru aceasta campanie s-a facut prin negociere fara anunt de participare.

“Serviciile pot fi furnizate doar de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate”, se precizeaza in anuntul de atribuire al contractului publicat pe site-ul mdrt.ro.

Data atribuirii contractului este de 3 iulie 2012, iar acesta a fost atribuit SC Emagic Concerts SRL, iar valoarea contractului este de 1.147.096 RON (aprox. 250.000 euro).

MDRT mizeaza pe 50.000 de persoane la concertul Lady Gaga, din care 15.000 turisti straini

Potrivit datelor din referatul de oportunitate al acestei campanii, document publicat de site-ul mdrt, se precizeaza ca mesajele campaniei vor ajunge la o audienta formata din 35.000 de straini din Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda, Austria, Spania, Italia, Ungaria, ce vor fi prezenti la concertul Red Hot Chili Peppers, dintr-un total de 55.000 de participanti.

Tot in acelasi document se precizeaza ca la concertul artistei Lady Gaga se vor strange peste 50.000 persoane, din care se estimeaza ca cel putin 15.000 persoane vor fi turisti straini, in special din tarile: Marea Britanie, Franta, Germania, Ungaria, Spania, Belgia, Italia.

Pentru festivalul B’estfest au mizat pe un numar de peste 100.000 de participanti, din care 15% straini provenind din afara granitelor tarii, majoritatea din tari precum UK, Germania, Austria, Ungaria, Franta.

Pentru campania aferenta concertului Lady Gaga, potrivit documentatiei descriptive, MDRT vizeaza aparitia logou-lui de brand in 250 de spoturi tv, in 20 de aparitii in presa print, intr-o campanie online de promovare, pe mai multe bannere, afise si ecrane outdoor, precum si pe 10 umbrele postate la intrarea in zona de concert.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.