Fostul director al Petromservice, trimis in judecata pentru bancruta frauduloasa

Fostul director al Petromservice, trimis in judecata pentru bancruta frauduloasa

by August 14, 2012 0 comments

Fostul director general al Petromservice, Gheorghe Supeala, si alte doua persoane au fost deferiti justitiei pentru bancruta frauduloasa, intr-un dosar legat de reorganizarea judiciara a companiei si de plata unei transe de peste trei milioane de euro dintr-o creanta falsa, potrivit PICCJ. Alaturi de Supeala, au fost trimise in judecata Doina Milu si Elena Radu, reprezentante ale RVA Insolvency Specialists SPRL – administratorul judiciar al PSV Company (fosta Petromservice), se precizeaza intr-un comunicat de marti al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), citat de Mediafax.In cadrul procedurii reorganizarii judiciare impotriva debitoarei PSV Company (fosta Petromservice), administratorul judiciar RVA Insolvency Specialists SPRL a dispus inscrierea in tabelul preliminar al creantelor a creantei numitei A.B., in valoare de 6.900.000 euro, ca o creanta pura si simpla, desi aceasta era afectata de o conditie suspensiva neindeplinita, sustin procurorii.

“Creanta numitei A.B. a fost inscrisa in lista creantelor prevazute de art. 96 alin. (1) din Legea nr. 85/2006 si infatisata in tabelul creditorilor ca o creanta datorata, desi suma era nedatorata, iar fapta a fost savarsita in frauda creditorilor. Fara consemnarea in fals a creantei numitei A.B. si inscrierea in lista creantelor a acestei sume, societatea nu isi putea desfasura activitatea, iar acest fapt a avut drept consecinta plata catre A. B. a unei prime transe de 14.044.603 de lei (peste trei milioane de euro), la data de 5.09.2011”, se mai arata in comunicat.

Dosarul a fost inaintat Curtii de Apel Bucuresti.

Gheorghe Supeala este cercetat si intr-un dosar privind fraudarea Petromservice, alaturi de Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca, omul de afaceri moldovean Octavian Turcan, fostul director financiar al Petromservice, Zizi Anagnostopol, omul de afaceri prahovean Mihai Sorin, Mihai Viorel Ramboaca, Razvan Florin Ramboaca, Daniela Brasoveanu si Ioan Bohalteanu. Pentru toti acestia, acuzati de delapidare, complicitate la delapidare si spalare de bani, Tribunalul Bucuresti a emis, la 8 noiembrie 2011, mandate de arestare preventiva, insa, sase zile mai tarziu, Curtea de Apel Bucuresti a decis cercetarea lor in libertate.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.