Gheorghe Rotaru, consilierul lui Antonescu, un personaj controversat. Legaturi cu “mafia de la Baneasa”

Gheorghe Rotaru, consilierul lui Antonescu, un personaj controversat. Legaturi cu “mafia de la Baneasa”

by August 7, 2012 0 comments

Presedintia a anuntat, marti, ca generalul in rezerva Gheorghe Rotaru a fost numit consilier prezidential. Rotaru, fost sef al serviciului de informatii al Armatei, a fost acuzat in trecut de legaturi dubioase cu “Mafia de la Baneasa”, reprezentata de Alexandru Bittner si Adrian Petrache. Gheorghe Rotaru a fost unul dintre personajele principale ale serialului “Cupola”, publicat de Evenimentul Zilei in 2006, care cuprindea afacerile dubioase derulate de fosti conducatori ai serviciilor secrete romanesti impreuna cu reprezentanti ai fostei Securitati.Gheorghe Rotaru a fost sef al Directiei Generale de Informatii a Armatei in perioada 1999 – 2005. El a intrat in rezerva din 2005, cu gradul de general cu patru stele. Conform informatiilor publicate de EVZ in 2006, Rotaru a intrat apoi in afaceri, infiintand in 2006 firma Compatible Systems International SRL, axata pe intermedieri de logistica militara.

Rotaru este asociat in firma cu finul sau, Radu Margineanu, care ar fi membru al gruparii de afaceri “Mafia de la Baneasa”, numita astfel de Traian Basescu, din care mai fac parte Alexandru Bittner si Adrian Petrache.

“Radu Margineanu – finul generalului Rotaru, face afaceri cu tehnica militara, folosind o companie din Anglia. In Romania, el lucreaza cu biroul notarial ‘Vladica Ratiu Gheorghe’, patronat de Janina Ratiu si de Gheorghe Vladica.

Cel din urma este membru al Lojei masonice ‘Memphis-Mitraim’, iar asociata sa, Janina Ratiu, este fiica generalului de securitate Gheorghe Ratiu. Acesta a fost ultimul sef al temutei Directii I din cadrul Securitatii Statului – prin care se desfasurau cele mai groaznice actiuni de politie  politica”, scriau jurnalistii de la EVZ in 2006.

In septembrie 2004, TRaian Basescu l-a acuzat pe Gheorghe Rotaru ca a implicat serviciul de informatii al Armatei in campania electorala, dupa aparitia in presa a unui document referitor la colaborarea sa cu Securitatea.

“Semnalizez acest pericol si avertizez public ca serviciile de informare s-au amestecat in campania electorala. E vorba de Serviciul de informatii al Armatei”, spunea atunci Basescu.

Gheorghe Rotaru a fost numit ulterior si consilier al lui Sorin Frunzaverde, in momentul in care a indeplinit mandatul de ministru al Apararii. Sorin Frunzaverde a plecat din PDL cu putin timp inainte de alegerile locale din 2012, devenind vicepresedinte PNL.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.