Mona Pivniceru si-a dat demisia din magistratura. Este gata sa devina ministru al Justitiei

Mona Pivniceru si-a dat demisia din magistratura. Este gata sa devina ministru al Justitiei

by August 20, 2012 0 comments

Realitatea TV anunta, citind surse judiciare, ca Mona Pivniceru si-a dat demisia din magistratura, ceea ce ar insemna ca numirea sa ca ministru al Justitiei nu mai depinde de avizul CSM. Reamintim ca Mona Pivniceru si-a dat deja demisia din CSM si astepta decizia CSM din sedinta de miercuri, 22 august, pentru a vedea daca poate ocupa scaunul ministerial. Mona Pivniceru, pina la momentul demisiei judecator la Inalta Curte si membru CSM, este propunerea USL pentru ministerul Justitiei. Din acest moment, nu mai este nevoie de avizul CSM pentru numirea sa in functia de ministru al Justitiei.Vicepresedintele CSM Oana Schmidt Haineala a confirmat pentru Agerpres ca Mona Pivniceru si-a inaintat demisia din magistratura.

Potrivit CSM, cererea Monei Pivniceru a fost inregistrata, aceasta solicitand demisia din functia de judecator incepand cu data de 20 august.

Plenul CSM urmeaza sa ia act de demisia judecatoarei, urmand ca ulterior presedintele Romaniei sa semneze decret prezidential de eliberare din functie.

Reamintim ca Mona Pivniceru a fost surprinsa saptamina trecuta de Romania TV in masina lui Adrian Nastase, in compania unei consiliere a fostului premier. Imediat dupa aparitia fotografiilor, Mona Pivniceru a declarat ca ia in calcul renuntarea la functia de ministru al Justitiei, pentru ca in cursul zilei sa spuna ca nu va renunta.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<