Dan Diaconescu a blocat privatizarea Oltchim, in urma unor contestatii inaintate in instanta

Dan Diaconescu a blocat privatizarea Oltchim, in urma unor contestatii inaintate in instanta

by September 17, 2012 0 comments

Termenul limita pentru depunerea ofertelor in vederea privatizarii Oltchim a expirat luni, la ora 12.00. Au fost depuse patru oferte de catre Aisa, Chimcomplex, PCC si Dan Diaconescu. PCC este actionarul minoritar de la Oltchim cu un pachet de 18,318%, Chimcomplex este o firma din grupul Serviciile Comerciale Romane (SCR), controlat de omul de afaceri Stefan Vuza, Aisa Invest este controlata tot de Stefan Vuza, iar Dan Diaconescu este realizator TV si politician. Privatizarea Oltchim a fost amanata pana pe 21 septembrie, dupa ce Dan Diaconescu a cerut in instanta suspendarea procesului. Alte doua cereri de amanare au fost depuse de de Gazprom si Pegamont Romania. Aceste cereri au aparut dupa ce Dan Diaconescu a atacat in instanta o hotarare a Adunarii Generale a Actionarilor de la Oltchim privind actualizarea creantei AVAS cu dobanzile aferente. Potentialii investitori doresc sa analizeze efectele pe care le pot avea asemenea litigii.

In cursul zilei de marti, 18 septembrie, ar fi trebuit sa aiba loc licitatia.

Pana vineri, 14 septembrie, caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim a fost cumparat de 13 investitori.

SC Aisa Invest este controlata indirect de omul de afaceri Stefan Vuza si administreaza grupul de firme Serviciile Comerciale Romane (SCR)

Stefan Vuza are o avere estimata de Top 300 Capital, editia 2011, la 100-110 milioane de euro. Milionarul controleaza grupul industrial Serviciile Comerciale Romane (SCR) din care fac parte AISA Invest Cluj-Napoca (servicii comerciale), Uzuc Ploiesti (furnizor de echipamente industriale), Chimcomplex Borzesti (combinat chimic), Somes Dej (producator de hartie), Caromet Caransebes (constructii metalice), Iasitex Iasi (industria textila), Nova Textile Pitesti (industria textila), Sinterom Cluj-Napoca (componente auto), Contactoare Buzau (echipamente electrice) si INAV Bucuresti (institut de cercetare).

In ceea ce priveste PCC, saptamana trecuta, au aparut in presa acuzatii potrivit carora ar exista o intelegere intre aceasta companie si Remus Vulpescu, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).

Ministrul delegat pentru Dialog Social, a negat in numele sefului OPSPI aceasta informatie: “Este o minciuna care s-a difuzat ieri pe un post de televiziune si care il implica pe dl. Vulpescu. Acesta nu a semnat niciun act cu PCC si ii va actiona in judecata pe cei care au publicat acesta enormitate. Eu am venit aici sa va spun ca procesul de privatizare de la Oltchim va fi supertransparent, va pot spune ca sunt 12 companii care au cumparat caietul de sarcini din care patru isi manifestau inca din iarna interesul pentru Oltchim”, a precizat Pop.

Dan Diaconescu a anuntat in urma cu o saptamana ca vrea sa cumpere combinatul Oltchim, impreuna cu si pentru poporul roman, pentru a-l salva din mana “ciocoilor”. “Incerc sa cumpar Oltchim, dar nu singur, nu doar eu. Impreuna cu toti telespectatorii dumneavoastra, cu ai mei, cu poporul, cu toti oamenii care vor sa subscrie la acest act”, a declarat Diaconescu la Romania TV.

Dan Diaconescu nu s-a oprit aici. A cumparat rapid niste actiuni la Oltchim si a atacat in instanta o hotarare a Adunarii Generale a Actionarilor de la Oltchim privind actualizarea creantei AVAS cu dobanzile aferente, la data valorificarii acesteia. Este oactiune a hotararii AGA, inregistrata la Tribunalul Valcea pe 13 septembrie,  primul termen de judecata fiind 18 octombrie 2012.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.