Deputatul Monica Iacob Ridzi si-a prezentat demisia din PDL, in plenul Parlamentului

Deputatul Monica Iacob Ridzi si-a prezentat demisia din PDL, in plenul Parlamentului

by September 25, 2012 0 comments

Deputatul Monica Iacob Ridzi si-a prezentat, marti, in plenul Camerei, demisia din grupul parlamentar al PDL, ea precizand ca va activa in continuare ca independent, relateaza Mediafax. Ridzi a precizat ca va continua sa-i reprezinte in Parlament pe locuitorii din Valea Jiului, dar ca deputat independent. Monica Iacob Ridzi si-a inaintat, saptamana trecuta, demisia din PDL si din grupul parlamentar democrat-liberal, ea afirmand ca PDL a devenit “un partid al dublei masuri”.Demisia a fost inaintata de Monica Iacob Ridzi lui Vasile Blaga.

Monica Iacob Ridzi a afirmat, sambata, intr-o conferinta de presa, la Petrosani, ca a acceptat sa faca un pas in spate cand a fost acuzata public in dosarul “2 Mai”, dar in egala masura a asteptat de la colegii de partid doar sa ii asculte argumentele privind nevinovatia.

“Am inteles sa fac un pas in spate, sa evit expunerile mediatice, sa tac si sa-mi prezint argumentele exclusiv in fata instantei de judecata, si nu pe la emisiuni ori in presa. Am inteles sa respect astfel deciziile partidului, linia impusa de acesta si sa dovedesc inca o data loialitatea mea. Daca in urma discutiilor pe care am cerut sa le port si in care as fi fost lasata sa-mi expun punctele de vedere, sa-mi prezint argumentele, sa aduc dovezile neimplicarii mele in fapte penale as fi fost mai atent ascultata, daca unii colegi s-ar fi abtinut de la a face declaratii publice la adresa mea sau a familiei mele, in toti acesti ani, fara a avea minima decenta sa ma consulte, as fi inteles sa respect orice decizie a partidului, inclusiv cea legata de o posibila necandidatura a mea in 2012. Insa aceste lucruri nu s-au intamplat. Si astfel a aparut o prapastie. A trebuit sa aleg. Si am ales Valea Jiului”, a spus Monica Iacob Ridzi.

Ea a adaugat ca nu are nimic de reprosat celor din conducerea PDL.

Fostul ministru, alaturi de alte 11 persoane, a fost trimis in judecata, in mai 2011, pentru fapte de coruptie, intr-un dosar legat de organizarea unor evenimente in cadrul Zilei Nationale a Tineretului.

Monica Maria Iacob Ridzi, deputat si fost ministru al Tineretului si Sportului in perioada decembrie 2008 – iulie 2009, este acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie in forma continuata, participatie improprie la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic, savarsita prin incalcarea masurilor de securitate, participatie improprie la infractiunea de a modifica, sterge sau deteriora date informatice, fara drept.

In 2011, mai multi lideri democrat-liberali au apreciat ca Dan Pasat si Monica Iacob Ridzi ar trebui sa demisioneze din Parlament si din partid.

Vasile Blaga se arata convins, la inceputul anului 2011, ca PDL o va exclude pe Monica Iacob Ridzi.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.