Premieeul Victor Ponta: Decuplarea Bulgariei de Romania pentru integrarea in spatiul Schengen este o poveste

Premieeul Victor Ponta: Decuplarea Bulgariei de Romania pentru integrarea in spatiul Schengen este o poveste

by September 3, 2012 0 comments

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, ca decuplarea Romaniei de Bulgaria in procesul de aderare la Schengen este o “poveste” care nu se poate realiza, informeaza Agerpres. “Aici vorbim de faptul ca cel care reprezinta punctul de vedere al Comisiei Europene este presedintele Barroso, ca in ceea ce priveste spatiul Schengen sarcina apartine comisarului Malmstrom, dna Reding nu se ocupa de problema Schengen, se ocupa de alte probleme, de Justitie. Si, intr-adevar, tot ceea ce am discutat la nivel si tehnic si politic ne arata ca Romania, din punct de vedere tehnic, lucru care era valabil inainte sa vina Guvernul actual, este acolo, iar povestea asta cu despartirea Bulgariei de Romania este doar o poveste politica, nu se poate realiza”, a spus Ponta, la Realitatea TV, intrebat cu privire la recentele afirmatii ale vicepresedintelui CE Viviane Reding.Comisarul european a declarat, sambata, intr-un interviu acordat Le Monde, ca urmareste cu atentie situatia politica din Romania, dupa ceea ce s-a petrecut in lunile iulie si august cand a avut loc ‘un fel de puci parlamentar’.

La afirmatiile lui Reding potrivit carora s-a putut evita “raul cel mai mare” gratie actiunilor determinate a numerosi actori, intre care Comisia Europeana, Parlamentul European, state europene, dar si Fondul Monetar International, Ponta a afirmat: ‘Habar n-are, in primul rand, nici cum functioneaza Justitia, nici n-are vreun mandat sa vorbeasca in numele cuiva. Povestea cu FMI e neserioasa, n-a venit FMI sa vorbeasca. (…) Sunt niste declaratii politice de un nivel de Dambovita, ca sa spun asa”.

El a acuzat-o pe Reding ca face ‘declaratii de week-end’ si ca ‘vorbeste dupa ureche’ despre ceea ce nu cunoaste si ca este un militant al familiei politice pe care o reprezinta.

Cat priveste afirmatiile comisarului potrivit carora nu ar fi mirata daca s-ar decide o amanare a aderarii Romaniei la Schengen, Ponta a afirmat ca, din punctul lui de vedere, oricum nu se dorea intrarea tarii noastre.

“Eu cred ca oricum nu ne primeau. Nu ne-au primit nici pana acum, de altfel. Anul trecut cand nu ne-au primit, desi eram la fel de pregatiti, nu-l schimbase nimeni pe domnul Basescu”, a spus Ponta, in context.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.