Presedintele Comisiei pentru afaceri europene din Germania: Pentru alegerile parlamentare din Romania este nevoie de observatori de la OSCE

Presedintele Comisiei pentru afaceri europene din Germania: Pentru alegerile parlamentare din Romania este nevoie de observatori de la OSCE

by September 6, 2012 0 comments

Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, se teme că la alegerile parlamentare din România, din 9 decembrie, se vor produce fraude ”în stil mare” și consideră că este necesară trimiterea de observatori OSCE, scrie DPA, citată de Newsin.”România este un stat membru al UE și cetățenii săi sunt cetățeni ai UE. Oamenii au dreptul la alegeri parlamentare libere și corecte”, a precizat Krichbaum. ”A fost nevoie de intervenții clare de la Bruxelles și de la Berlin, pentru a readuce guvernul român pe calea statului de drept și a democrației”, a spus președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, adăugând că organizarea referendumului de suspendare a președintelui Traian Băsescu nu a corespuns standardelor europene.

Prin urmare, ar trebui ca pregătirile pentru alegeri și campania electorală, în special în zonele rurale, să fie puse sub observație pe o perioadă mai lungă de timp.

Krichbaum susține că în România ar trebui să fie trimiși observatori OSCE, care să urmărească încercările de manipulare.

”Este în interesul tuturor partidelor, ca alegerile să se desfășoare corect”, a mai spus parlamentarul creștin-democrat.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.