Presedintele Traian Basescu: Romania nu e responsabila de alungarea populatiei de etnie roma

Presedintele Traian Basescu: Romania nu e responsabila de alungarea populatiei de etnie roma

by September 12, 2012 0 comments

Peste două sute de romi participă, miercuri, la un pichet în faţa Palatului Cotroceni, unde preşedintele Traian Băsescu i-a primit pe miniştrii francezi de Interne şi al Afacerilor Europene, Manuel Valls şi, respectiv, Bernard Cazeneuve, potrivit Newsin. Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, miercuri, miniştrilor francezei de Interne şi Afaceri Europene că Bucureştiul nu poate accepta formulări de genul “România e responsabilă de alungarea populaţiei de etnie romă”, Băsescu precizând: “România nu-şi alungă niciun cetăţean de pe teritoriul ei”.

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, efectuează o vizită în România pentru a discuta cu autorităţile pe tema incluziunii sociale a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome.

Protestul romilor

Înainte de a veni la Cotroceni, romii au protestat în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului, unde şi-au exprimat nemulţumirile pe care le au faţă de “modul în care sunt trataţi”, afirmând că vor să fie trataţi la fel ca ceilalţi cetăţeni din Uniunea Europeană. Protestatarii adunaţi în Piaţa Victoriei au strigat “Vrem să muncim, nu vrem să cerşim!”, “Haideţi cu noi, să scăpăm de hoţi şi de mafioţi!”, “Libertate!”, “Vrem dreptate!”.

În faţa Palatului Cotroceni, romii au scandat că vor dreptate şi democraţie şi au cerut să se întâlnească cu preşedintele Traian Băsescu sau măcar cu un consilier prezidenţial. Protestatarii au pancarte cu mesaje de genul “Băsescu, ajută-ne”, “Vrem alegeri libere”, “Democraţie şi pentru romi”, “Vrem pluralism politic”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.