Victor Ponta: Am putut observa ca Viviane Reding si-a moderat mult atitudinea fata de Romania

Victor Ponta: Am putut observa ca Viviane Reding si-a moderat mult atitudinea fata de Romania

by September 13, 2012 0 comments

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Murighiol, că la dezbaterile de miercuri din Parlamentul European s-a putut observa că Viviane Reding „şi-a moderat mult” atitudinea la adresa României, dar şi că „cei din afară încep să nu mai creadă toate minciunile PDL”. „Am apreciat faptul că până şi doamna comisar Reding, care avea o atitudine extrem de radicală la adresa României, şi-a moderat mult această atitudine, ceea ce cred că este un lucru bun”, a declarat Victor Ponta.
În opinia premierului acesta este un semn că „cei din afară încep să nu mai creadă toate minciunile PDL”.

Comisarul european pentru justiție, Viviane Reding, a susținut, miercuri, în plenul PE, că ”președintele Comisiei și Comisia Europeană trebuie să acționeze cu corectitudine și imparțial atunci când se atacă statul de drept, indiferent de culoarea politică a Guvernului”.

”Este a doua oară în acest an când a trebuit să discutăm despre o situație foarte gravă, despre încălcarea statului de drept într-una dintre țările membre ale UE, după Ungaria, acum România. Dezbaterea de azi, ca și cea pe care am avut-o în trecut pe probleme similare, a fost condusă foarte mult de interese de partid, atitudini similare în dezbateri similare”, a spus Viviane Reding în plenul PE, după ce au vorbit toți europarlamentarii.

Aceasta a mai precizat că CE este “gardianul tratatelor”. “Noi trebuie să acționăm cu corectitudine și imparțial atunci când se atacă statul de drept sau se încalcă legislația comunitară, indiferent de culoarea politică a Guvernului”, a mai spus Reding şi a subliniat că CE ”trebuie să rămână fermă în exprimarea îngrijorărilor și în acțiunile pe care le întreprinde”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.