Andrei Marga: Au existat la ICR unii scriitori preferati, tradusi peste hotare

Andrei Marga: Au existat la ICR unii scriitori preferati, tradusi peste hotare

by October 11, 2012 0 comments

Întrebat în cadrul emisiunii Realitatea la Raport, de la Realitatea Tv, dacă fosta conducere a avut preferinţe în ceea ce priveşte promovarea autorilor români în străinătate, directorul Institutului Cultural Român, Andrei Marga, a spus că au existat anumite liste. Printre preferaţi s-a numărat şi scriitorul Mircea Cărtărescu. Andrei  Marga a declarat în cadrul emisiunii Realitatea la raport că va promova şi alţi autori şi că într-adevăr fosta conducere a avut preferinţe, printre acestea numărându-se scriitorul Mircea Cărtărescu, dar şi Dan Lungu.

“Scopul Institutului Cultural Român este de a promova cultura română în exterior. Până acum au fost traduse 330 de volume”, a spus Marga, care a precizat că într-adevăr se repetă aceleaşi nume.

Directorul ICR a mai spus că ar fi putut fi promovaţi şi Augustin Buzura, D.R. Popescu sau Nicolae Breban şi că şi editurile aveau nişte criterii de selecţie. “Depinde de ceea ce cer editurile străine, însă listele trimise către acestea erau pur subiective”, a mai spus Marga, care a precizat că lotul din care un străin putea să-şi selecteze autorii era limitat.

“Era mai sigur să aleagă autori din listele propuse”, a precizat Marga, care a menţionat că va promova şi autori care au alte viziuni.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.