Lista neagra a Guvernarii Boc lasate mostenire Cabinetului Ponta

Lista neagra a Guvernarii Boc lasate mostenire Cabinetului Ponta

by October 8, 2012 0 comments

Premierul Victor Ponta a reprezentat luni, dupa sedinta BPN de la sediul PSD, o lista cu 15 “bombe cu ceas pe care guvernarea PDL le-a lasat Romaniei”, “15 grave probleme pe care le-am avut de solutionat sau cu care ne-am confruntat in aceste 5 luni de la preluare guvernariii”. Printre “bombele cu ceas” identificate de USL se numara situatia TVR si cea a Postei Romane, cazurile Hidrioelectrica si Oltchim, problemele de la ANAF, situatia din educatie ori indemnizatia pentru mame.

Liderul social democrat a precizat ca in cadrul sedintei s-a discutat, printre altele, despre activitatea parlamentara, aplaudand numeroasele motiuni depuse de PDL drep “un exercitiu democratic”. “Cu ocazia acestor motiuni depuse de cei de la PDL putem sa aducem aminte, pentru ca se ca se pare ca memoria e foarte scurta, maxim 5 luni, sa le aducem aminte cate lucuri rele au facut”, a adaugat Victor Ponta.

Potrivit premierului, guvernarea USL a preluat de la cabinetele BOC si Ungureanu urmatoarele “bombe cu ceas”:

1. “Sistemul de coruptie si crima organizata, organizat in cadrul ANAF de catre PDL, Blejnar etc, sistem de coruptie si evaziune fiscala care a adus ani de zile la pierderi grave pentru bugetul statului. […] Din acest sistem voiam sa reliefez o bomba cu ceas lasata guvernarii, in conformitate cu codul fiscal, in luna martie a acestui an  -2012, trebuiau aprobate noile niveluri pentru impozite si taxe locale. Nefancand guvernarea PDL scest lucru, a aparut pe site in octombrie aceasta obligatie PDL si bomba a explodat in timpul guvernarii noastre.”

Premierul a precizat ca, potrivit guvernului si parlamentului, in 2013 nu se poate sustine o crestere a taxelor si impozitelor aratand ca voia sa explice de unde a mostenit acea ordonanta de urgenta publicata saptamana trecuta pe site-ul Ministerului Finantelor.

2. O alta bomba cu ceas “dezamorsata”, potrivit premierului, este Posta Romana care inregistreaza peste 100 mil paguba.

3. Hidroelectrica, unde se inregitreaza 1,2 mil de euro prejudiciu “produs de PDL, Vidanu si baietii destepti”, si “Oltchimul, bomba pe care incercam sa o dezamorsam si sa gasim acea solutie care sa asigure plata restantelor si repornirea activitatii.”

4. Blocajul de la programele operationale sectorial si regional. In ceea ce priveste POSDRU, “avem asigurari ca se reiau decontarile la nivel european, pana atunci guvernul asigura plata”, a precizat premierul.

5,. Taxa de clawback adoptata de guvernul Boc.

6. Subventiile la agricultura prevazute sa scada de la 32 euro la 12 euro la hectar. Potrivit premierului Ponta, subventia “nu va fi scazuta, vom fi in masura de a da din luna noiembrie avansul la aceste subventii.”

7. Subfinantarea cronica si calculata a armatei romane.

8. Personalul din politia romana: “s-au facut disponibilizari de catre Igas, s-au blocat posturile pentru absolventi. Am deblocat acele posturi, […] am deblocat deja 500 de posturi din administratia locala.”

9. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, unde, potrivit premierului, se inregsitreaza fapte de coruptie, neasigurarea banilor pentru plata salariilor etc.

10. O bomba cu ceas mostenita de la PDL este negociere pretului la gaze: obligatia asumata de guvernul Boc. “Cea mai grea lovitura si cea mai puternica bomba pe care guvernul Boc a lasat-o oraselor tarii este eliminarea subventiior la energie”, sustine Victor Ponta.

11. PDL a lasat televiziunea romana cu peste 100 de mil euro datorii.

12. Indemnizatia pentru mame pe care guvernul incearca sa o restituie prin votul parlamentului si banii pentru insotitorii persoanelor cu handicap.

13. Faimoasa taxa auto, peste 400 de milioane incasate de guvernul PDL si care in baza unei hotarari judecatoresti trebuie restituite.

14. A fost lasata ca bomba cu ceas aplicare unor coduri juridice fara niciun fel de leu in buget, “promisiunile din cadrul MCV au fost simple vorbe goale in cazul in care nu s-a alocat nicun leu pentru implementarea codurilor”.

15.  Situatia lasata in educatie: neasigurarea bugetului de functionare pana la sfarsitul anului, crearea faimoasei clase zero doar pentru a deturna bani publici de catre firme. Problema spinoasa cauzata de incercarea fostului guvern PDL de a desparti facultatile din cadrul UMF Targu Mures.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<